Zoekmachine optimalisatie adviezen slecht opgevolgd

Zoekmachine optimalisatie adviezen slecht opgevolgd

Volgens een nieuw onderzoek uitgevoerd door het Amerikaanse iProspect wordt 64% van alle zoekmachine optimalisatie adviezen waar opdrachtgevers voor betalen niet uitgevoerd.

Als oorzaak worden genoemd gebrek aan arbeidskracht en budget. Hoewel we als zoekmachine optimalisatie specialist ook in Nederland regelmatig tegen dit probleem aanlopen is het percentage in onze optiek schrikbarend hoog. Zeker als men zich bedenkt dat een beetje SEO-bedrijf in de VS over honderd duizenden dollars spreekt waar het zoekmachine optimalisatie trajecten betreft.

Bron: Search Engine Guide


Geplaatst in

DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • En om de zaak wat prikkelender te maken zodat managers en marketeers ook gaan reageren, luidt onze stelling:
  Managers/marketeers die er niet voor zorgen dat adviezen m.b.t. SEO in de praktijk gebracht worden, zouden gekort moeten worden op hun salaris.

  geplaatst op
 • We merken het steeds vaker, in een succesvol Organic Search traject is het van groot belang dat de gehele organisatie erachter staat. Dit is de key factor voor het slagen van een dergelijk project. Van de programmeur tot aan de directie die uiteindelijk over de budgetten gaan. Vaak is het de marketing manager die de inkoop voor zijn rekening neemt, vervolgens hebben OS trajecten vaak gevolgen voor het hele bedrijf/website en gaan verder dan alleen het marketing budget. Zo stuurt de marketing manager de programmeurs niet aan, zo is er naast de marketing manager een aparte verantwoordelijke voor de usability, etc.

  Het zijn dus vaak meerdere schakels die verantwoordelijk zijn voor het niet uitvoeren van een advies.

  geplaatst op
 • Wij ondervangen deze praktijk sinds een tijdje door onze (tekstuele) optimalisatie-adviezen zelf bij de klant door te voeren. Dat werkt prima. Maar wat als je weer weggaat en er komt een nieuw stukkie op hun site? Daar hebben we een reader voor geschreven zodat webredacteuren meteen i.p.v. achteraf leesbare teksten ('voor mens en machine') kunnen produceren.

  Zo'n partnership met de klant wordt in de meeste gevallen erg op prijs gesteld is onze ervaring. En het voorkomt het 'gezeur' dat we inderdaad in het verleden wel hadden: 'jullie advies heeft ons niks gebracht' (klant die onze voorgestelde aanpassingen in de wind had geslagen).

  geplaatst op
 • "gebrek aan arbeidskracht en budget" ?????
  Ik denk dat je beter kunt neerzetten: "gebrek aan inventiviteit".
  Onze website, nieuw gelanceerd, staat op nr. 2 met zoekterm website optimalisatie, nr. 1 met toppositie zoekmachine.
  Alles volgens de richtlijnen van de zoekmachines!
  Gewoon inventief zijn en goede content hebben is het belangrijkste wat er is.

  geplaatst op
 • Wat bedoel je precies met "inventief zijn" ?

  Met goede markup en dito content kom je al een heel eind.

  geplaatst op
 • @ Laurens
  Dat bedoel ik.
  Goede keyword density, gebruik van tags etc etc.
  m.a.w. je hoeft geen sommen geld uit te geven etc etc.
  Wij zijn met zijn tweeen, ik ben webdesigner en zoekmachine optimalisatie 'nerd' ( wel in goede context lezen he ) en mijn partner schrijft teksten.

  geplaatst op
 • Het is allemaal niet zo moeilijk als het lijkt, zorg gewoon voor goede titels en bestandsnamen en let bij het schrijven van je content erop dat de keywords dichtheid goed is. In de regel 1 op de 20 woorden moet een keywords van je zijn.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.