YouTube groter dan Yahoo en Google video

YouTube groter dan Yahoo en Google video

YouTube komt de laatste tijd regelmatig langs op Marketingfacts. Met name als het gaat om virals. Toen ik net Erik’s bericht over een viral van de Simpsons zag bedacht ik me dat ik op de SES een mooi grafiekje over de groei van YouTube heb gezien. YouTube is namelijk met een indrukwekkende groei bezig. Qua bezoek zijn ze inmiddels Yahoo video al voorbij. (Cijfers van Hitwise over de US markt)

Update:

(15:20)

Op 17 november plaatste Google dit linkje onderaan de zoekresultaat pagina’s:

Het effect daarvan op de bezoekersaantallen van Google Book Search:


Geplaatst in

DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Nu nog een manier vinden om er geld mee te verdienen. En dat gaat moeilijk worden, aangezien veel materiaal op hun website in strijd is met het copyright. En laat dat materiaal nou net de reden zijn waarom ze zo populair zijn geworden...

  geplaatst op
 • Ik had eerlijk gezegd het gevoel dat YouTube en Google redelijk dicht bij elkaar zaten, maar da's dus niet het geval. Overigens is de schaal van de de Y-as in deze wel even van belang. Yahoo! zal op iets van 0,023 % staan en YouTube op 0,028% da's dus 0,005% verschil. Percentueel niet bijster veel dus.

  geplaatst op
 • Misschien had ik de legenda er niet af moeten knippen. Daar staat namelijk:
  Chart of the daily all sites market share in 'all categories', based on visits.

  Het gaat dus niet om het percentage binnen de 'video search' categorie, maar het percentage visits binnen alle US sites. Dan is zo'n verschil ineens een stuk groter.En als die lijn een beetje doorzet zal het verschil snel groter worden.

  Maar als Yahoo en Google écht beginnen te promoten zullen ze de achterstand overigens zo weer inhalen. Ik heb ook een grafiekje gezien van het effect van het 'booksearch' linkje in de resultaten van Google. Dat grafiekje knalde meteen hard omhoog. Ik zal eens zoeken of ik die grafiek nog ergens heb..

  geplaatst op
 • YouTube heeft gewoonweg bijna alles wat je zoekt. Bijzonder. De concurrenten halen dat in mijn geval geenszins.

  geplaatst op
 • Youtube is groot geworden door (members van) myspace.com. Since een week heeft myspace een eigen gratis video upload serice gestart.
  Ik denk dat het de groei zal laten doen afnemen.

  geplaatst op
 • Youtube.com is een slakkentraag medium geworden. De populariteit gaat zwaar te koste van de performance. Een filmpje fatsoenlijk kijken is er niet meer bij.

  Dailymotion.com (Frans) is op alle fronten beter dan youtube.
  - Vlogrol
  - rss pod/vodcast
  - betere performance;
  - zenden via email;
  - output naar MP4 (Ipod) en Flash;
  - Geen irritante tracklinkjes.

  Gek genoeg gaan alle babbels toch over youtube terwijl ik nog nooit een tube-filmpje in een keer heb kunnen spelen. Kwestie van lekker opblazen zoals we hier ook weer doen. Het materiaal van Youtube stottert echter aan alle kanten.

  Nee, ik heb geen dial-up.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.