Yahoo! test weblog en RSS-search

Yahoo! test weblog en RSS-search

Yahoo! test weblog en RSS-searchYahoo! komt waarschijnlijk binnenkort met een speciale zoekdienst voor blogs en RSS feeds. Gisteren is deze dienst (per ongeluk?) enkele uren beschikbaar geweest via deze link. Helaas is de site inmiddels niet meer beschikbaar, maar gelukkig heeft Steve Rubel de screenshots bewaard.

De belangrijke zoekmachines doen er vaak toch een a twee dagen over om nieuwe postings op blogs te indexeren. In veel gevallen is de nieuwswaarde dan al voorbij. Yahoo! lijkt hier dus slim op in te spelen door een speciale dienst te lanceren.


DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Het is inmiddels wel duidelijk dat Google, MSN en Yahoo! de strijd zullen aangaan met RSS-zoekmachines als Technorati, Bloglines en Feedster.

  geplaatst op
 • Toch is Yahoo! wederom Google en MSN voor. Dit lijkt telkens te gebeuren. Ik blijf me verbazen dat Yahoo! in Nederland (en de rest van Europa) bijna geen marktaandeel heeft. Ze zijn bijna altijd eerder met de beta’s die ze opleveren, die zijn vaak ook beter dan die van de concurrentie en hun ‘gewone’ zoekdienst is erg competitief en in de US zijn ze nummer 2 qua marktaandeel.

  Wellicht ligt het dan toch gewoon aan de marketing..

  geplaatst op
 • De "gevestigde" zoekmachines worden op dit moment rechts ingehaald door rss-zoekmachines waar je direct naar het laatste nieuws kunt zoeken.

  Ben wel benieuwd hoe ze de zoekresultaten gaan ordenen en filteren van (onvermijdelijke) spam.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.