Wordt VNU nu wel of niet overgenomen?

Wordt VNU nu wel of niet overgenomen?

VNU heeft een definitief overnamebod van 28,75 euro per aandeel ontvangen van een consortium van zes durfkapitalisten. De bieding die nu op tafel ligt waardeert VNU op ongeveer euro 7,5 miljard euro. De investeringsmaatschappijen hebben dit bod gedaan na inzicht in de boeken en onderhandelingen met VNU. Op 5 mei loopt de aanmelding op het officiële bod af. De markt noemt het definitieve bod op VNU mager en niet genereus. Eigenaren uit de VS gaan nu dwarsliggen. Analisten schatten in dat euro 30-31 per aandeel ‘fair’ zou zijn aldus het Financieel Dagblad.

FD-redacteur Bert van Dijk doet vandaag vanaf 16 uur rechstreeks verslag van de informatieve vergadering van VNU in het Okura te Amsterdam op de weblog Frontrunner. Enige agendapunt: het overnamebod van de groep van zes investeringsmaatschappijen op VNU.

Zou hij nu ook nog richtlijnen hebben meegekregen wat hij wel en niet mag bloggen?


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Al 3 uur bezig en nog geen besluit... Ben blij dat ik er niet bij hoef te zitten ;)

  geplaatst op
 • En dat stond in het bericht van zo'n 3 uur geleden. Dan zou de vergadering nu dus al 6 uur duren? Of is het verslag misschien toch niet zo live als het lijkt :)

  geplaatst op
 • Het was een hele zit inderdaad. En ja de berichtgeving was helemaal live, met uitzondering van het melden van de sluiting (oké, point taken). Deadlines van een papieren krant gaan slecht samen met een live weblog (-;

  geplaatst op
 • @Bert: Ik moet zeggen dat ik het heel aardig vond om op deze manier de vergadering te volgen. Van mij mag dit absoluut vaker. Ga je de volgende vergadering (5 mei?) ook live bloggen?

  geplaatst op
 • Dank je, Marco. Gezien de vele positieve reacties krijgt het waarschijnlijk wel een vervolg. 5 mei is er geen vergadering. Dan loopt alleen de eerste aanmeldingstermijn voor het bod af. De 'normale' jaarlijkse aandeelhoudersvergadering die eigenlijk dinsdag plaats had moeten vinden, is uitgesteld tot 13 juni.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.