Wordt VNU nu wel of niet overgenomen?

18 april 2006, 13:16

VNU heeft een definitief overnamebod van 28,75 euro per aandeel ontvangen van een consortium van zes durfkapitalisten. De bieding die nu op tafel ligt waardeert VNU op ongeveer euro 7,5 miljard euro. De investeringsmaatschappijen hebben dit bod gedaan na inzicht in de boeken en onderhandelingen met VNU. Op 5 mei loopt de aanmelding op het officiële bod af. De markt noemt het definitieve bod op VNU mager en niet genereus. Eigenaren uit de VS gaan nu dwarsliggen. Analisten schatten in dat euro 30-31 per aandeel ‘fair’ zou zijn aldus het Financieel Dagblad.

FD-redacteur Bert van Dijk doet vandaag vanaf 16 uur rechstreeks verslag van de informatieve vergadering van VNU in het Okura te Amsterdam op de weblog Frontrunner. Enige agendapunt: het overnamebod van de groep van zes investeringsmaatschappijen op VNU.

Zou hij nu ook nog richtlijnen hebben meegekregen wat hij wel en niet mag bloggen?

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

5 Reacties

  Robert de Boer

  Al 3 uur bezig en nog geen besluit… Ben blij dat ik er niet bij hoef te zitten 😉


  18 april 2006 om 16:40
  Robert de Boer

  En dat stond in het bericht van zo’n 3 uur geleden. Dan zou de vergadering nu dus al 6 uur duren? Of is het verslag misschien toch niet zo live als het lijkt 🙂


  18 april 2006 om 18:02
  Bert van Dijk

  Het was een hele zit inderdaad. En ja de berichtgeving was helemaal live, met uitzondering van het melden van de sluiting (oké, point taken). Deadlines van een papieren krant gaan slecht samen met een live weblog (-;


  19 april 2006 om 05:45
  media

  @Bert: Ik moet zeggen dat ik het heel aardig vond om op deze manier de vergadering te volgen. Van mij mag dit absoluut vaker. Ga je de volgende vergadering (5 mei?) ook live bloggen?


  19 april 2006 om 16:43
  Bert van Dijk

  Dank je, Marco. Gezien de vele positieve reacties krijgt het waarschijnlijk wel een vervolg. 5 mei is er geen vergadering. Dan loopt alleen de eerste aanmeldingstermijn voor het bod af. De ‘normale’ jaarlijkse aandeelhoudersvergadering die eigenlijk dinsdag plaats had moeten vinden, is uitgesteld tot 13 juni.


  19 april 2006 om 20:30

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!