Windows advertentie op een Mac gemaakt

23 april 2005, 13:35

Windows advertentie op een Mac gemaaktMicrosoft is een enorme campagne begonnen om duidelijk te maken dat Windows XP het beste besturingssysteem is voor mensen die iets met hun leven willen doen en hun creativiteit de vrije loop willen laten.

Uiteraard wordt een campagne bijna altijd ondersteund door allerhande afbeeldingen. Zo ook de “Start Something” campagne. De reclamejongens van Microsoft hebben ook hun creativiteit de vrije loop gelaten en kwamen op de proppen met een kleurvolle poster.

Maar nu blijkt dat de ontwerpers van de afbeelding het niet geheel eens zijn met hun bazen wat betreft het idee dat Windows XP het beste besturingssysteem is.

Microsoft plaatste ??n van de afbeeldingen die meteen door veel mensen bekeken werd. Zo ook door lezers van de website MacDailyNews. Deze kwamen op het idee om de EXIF informatie van de foto eens uit te lezen. En daaruit bleek ironisch genoeg dat de afbeelding met Adobe Photoshop CS voor de Macintosh is gemaakt. Blijkbaar konden de ontwerpers toch niet al hun creativiteit kwijt in Windows XP…

(Met dank aan Tweakzone voor het originele bericht)

Frank is sinds 2000 actief als blogger. De laatste jaren is hij een actief voorstander van het open internet en het indieweb: Hou controle over je eigen domein, je eigen data en eigen netwerk. Op zijn blog https://diggingthedigital.com/ schrijft hij over deze ontwikkelingen.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!