Wie koopt Skype?

29 juli 2005, 10:51

Na de overname van myspace voor een half miljard dollar door News Corporation, lijkt Skype de volgende grote overname te zijn in het lijstje van megadeals. Het gerucht gaat dat Skype – inmiddels 45 miljoen gebruikers (waarvan 1,7 miljoen gebruikers van de betaalde service SkypeOut) – zich in de etalage heeft gezet voor een bedrag tussen de 1 en 2 miljard dollar (via: r-win.com).

Curciale vraag is natuurlijk, wie koopt Skype? Yahoo, Google of toch MSN?

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

11 Reacties

  yvo

  skype was toch ook van de jongen die kazaa had gemaakt. die moet aardig aan het verdienen zijn.

  Wie koopt skype, ik denk geen van die drie die je noemt. Het valt een beetje buiten hun core-business, en hebben geen miljard liggen voor dit. Google ontwikkeld vaker liever zelf (muv google earth e.a)

  Misschien AOL.


  29 juli 2005 om 11:10
  media

  Het zou me ook niet verbazen als een van de grote telecompartijen Skype overneemt.


  29 juli 2005 om 11:26
  Remi

  Google, Yahoo en MSN houden zich over het algemeen niet meer zo aan hun ‘core-business’. Nu de kwaliteit van de zoekmachines van deze drie steeds dichter bij elkaar komt, doen ze alles om via de andere tools ‘klanten’aam zich te binden, dus waarom geen skype?


  29 juli 2005 om 12:10
  media

  De geruchten gaan dat Google serieus belangstelling heeft. En inderdaad, waarom niet een van de grote zoekmachines?


  29 juli 2005 om 12:12
  Bas

  Google zou zomaar kunnen, die doen wel vaker “gekke” dingen. Zelf zie ik een telecomreus er ook in springen, of juist een telecom challenger (Type Tele2 zeg maar).

  Then again, waarom geen Talpa of Liberty Media? Beide zijn goed in kopen en verkopen op het juiste moment? Of wederom News Corp….


  29 juli 2005 om 12:25
  Johan

  Yahoo heeft onlangs Dialpad overgenomen om deze dienst te integreren in hun messenger, Google zal waarschijnlijk liever een product hebben dat gebruik maakt van ‘open standaarden’ en dan blijft van deze drie dus eigenlijk alleen Microsoft over?

  Volgens mij zijn ze bij Microsoft niet vies van een gesloten protocol (denk maar aan msn messenger), alhoewel ik denk dat deze gigant zelf ook wel een vergelijkbaar product kan ontwikkelen om te integreren in hun MSN Messenger client.

  Pff, lang verhaal zonder conclusie 😉 Het zal Aol wel worden ofzo, die zijn goed in miskopen. Skype zal het op lange termijn toch niet gaan redden in de strijd tegen de op het SIP protocol gebaseerde VOIP diensten.


  29 juli 2005 om 13:04
  M.Roelofs

  het _WORDT_ google


  29 juli 2005 om 16:11
  Sander Duivestein

  Tsonge, dat is inmens veel geld. Volgens mij hebben een beperkt aantal mensen in relatief korte tijd Skype gerealiseerd. Op naar de volgende bubble?


  29 juli 2005 om 16:46
  media

  Jij durft Maarten, kun je het ook nog toelichten?

  Vrees inderdaad dat in de VS de bubble inmiddels weer aardig wordt opgeblazen. Ik hoop dat ze nu op tijd inzien dat al die idiote bedragen nergens toe leiden. Behalve voor een handjevol wijsneuzen dan.


  29 juli 2005 om 16:57
  Deef

  @ Marco

  Vrees? Ik vind het een goede ontwikkeling dat er weer eens iets gebeurd. Zelfs al zitten er een paar bubbels tussen, er zijn ook een paar leuke bedrijven die overgenomen kunnen worden, ik zie bvb een goede toekomst voor Skype en Spaces.


  29 juli 2005 om 21:34
  M.Roelofs

  i could but then i would have to kill you..


  30 juli 2005 om 05:42

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!