Welk beeld heb jij van Belgie?

4 december 2005, 22:08

Welk beeld heb jij van Belgie?

Belga, het Belgische persbureau, heeft afgelopen week de actiesite Piclala gelanceerd. Op de website worden sitebezoekers uitgenodigd om mee te doen aan een fotowedstrijd. Men wordt gevraagd naar welk beeld ze hebben van Belgie. Deelnemers kunnen met hun ingestuurde foto een overnachting voor 2 personen in een Belgisch hotel winnen.

Het is me nog niet helemaal duidelijk met welk doel de actiesite is opgezet maar het is een prachtige manier om de consument (of moet ik burgers zeggen?) te betrekken bij het genereren van content.

Met dank aan Miel van Opstal voor de tip!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

3 Reacties

  media

  Heb zondag een email gestuurd naar Belga Press met daarin de vraag wat de doelstelling is van deze campagne. Vooralsnog geen reactie.


  6 december 2005 om 08:11
  Miel

  Typisch Belgisch zou zijn dat je geen antwoord krijgt, ofwel een formulier om je vraag te herformuleren en opnieuw in te sturen naar 4 bevoegde instanties. Je kan dan vier uiteenlopende antwoorden krijgen die je kan aanvechten wegens onduidelijkheid. Om het aan te vechten krijg je een formulier toegezonden dat je kan invullen en naar 4 bevoegde instanties mag zenden… etc 🙂


  6 december 2005 om 08:22
  media

  Het lijk Nederland wel Miel 😉

  Zonder gekheid, ik begin me toch steeds meer af te vragen of Belga Press het concept goed heeft doordacht en hoe eerlijk ze zijn naar de consument. Zoals Anders al aangaf, is het alleen bedoeld om gratis en voor niks de commerciële beeldbank te vullen?


  6 december 2005 om 08:28

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!