Wel de content, niet de advertenties

Wel de content, niet de advertenties

Met de profesionalisering van weblogs zie je steeds vaker advertenties aan deze blogs toegevoegd worden, soms tot ergenis van de gebruiker. Het geheel vormde de aanleiding voor iemand om op blogspot twee advertentievrije kopieen van bekende weblogs live te zetten.

Page Six van de NY Post online is normaal gesproken enkel na registratie te lezen, maar nu ook advertentieloos en zonder registratie online.

Hetzelfde geldt voor Gawker ook daarvan is een kopie zonder advertenties online gezet.

Hoewel ik denk dat de aktie niet zal leiden tot veranderingen op genoemde weblogs en het geheel illegaal is, is het wel een mooi signaal richting weblogs waar je tussen de advertenties nog ergens een posting kunt lezen. Persoonlijk erger ik mij bijvoorbeeld mateloos aan de momenteel lopende campagne van Microsoft op enkele weblogs waarbij de advertentie over de content van het blog wordt gezet, ook nog eens meescrollt en het bekende kruisje om deze ad te sluiten slechts met veel moeite te vinden is.

Via: Adrants


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Hé de advertenties zijn hier op MF ook 'ineens' weg. De indiaan is weer terug......

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.