Webverkopers op weg naar winst

16 mei 2003, 13:04

De bedrijven die verkopen via internet hebben als sector vorig jaar break-even gedraaid, zo blijkt uit cijfers van Shop.org, het bureau dat al jaren de onlineverkopen van 130 bedrijven in kaart brengt. De bedrijven die goed presteren, zoals Yahoo!, Ebay en Expedia.com, hebben zoveel winst gemaakt dat zij de verliezen compenseren van de zwakke broeders in de sector.

Toch rapporteerde 70 procent van de onderzochte bedrijven winst op hun online-activiteiten dit jaar, terwijl dat vorig jaar slechts bij 56 procent het geval was. In totaal groeiden de onlineverkopen met 48 procent naar 76 miljard dollar afgelopen jaar. Voor dit jaar gaan de onderzoekers uit van een gezamenlijke omzet van 100 miljard dollar. Daarmee vertegenwoordigen de webverkopen 4,5 procent van alle retailomzetten, een percentage dat volgens Shop.org vorig jaar 3,6 procent bedroeg.

Bron:

http://www.automatiseringsgids.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!