Webverkopers op weg naar winst

Webverkopers op weg naar winst

De bedrijven die verkopen via internet hebben als sector vorig jaar break-even gedraaid, zo blijkt uit cijfers van Shop.org, het bureau dat al jaren de onlineverkopen van 130 bedrijven in kaart brengt. De bedrijven die goed presteren, zoals Yahoo!, Ebay en Expedia.com, hebben zoveel winst gemaakt dat zij de verliezen compenseren van de zwakke broeders in de sector.

Toch rapporteerde 70 procent van de onderzochte bedrijven winst op hun online-activiteiten dit jaar, terwijl dat vorig jaar slechts bij 56 procent het geval was. In totaal groeiden de onlineverkopen met 48 procent naar 76 miljard dollar afgelopen jaar. Voor dit jaar gaan de onderzoekers uit van een gezamenlijke omzet van 100 miljard dollar. Daarmee vertegenwoordigen de webverkopen 4,5 procent van alle retailomzetten, een percentage dat volgens Shop.org vorig jaar 3,6 procent bedroeg.

Bron:
http://www.automatiseringsgids.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.