Website PSV bezwijkt onder belangstelling

14 april 2005, 10:02

Website PSV uit de lucht

PSV heeft zijn website offline moeten halen. Na de winst in de kwartfinale van de Championsleague was de belangstelling dusdanig groot dat de website onbereikbaar werd.

Ook een manier om een hoop exposure en marketingmogelijkheden om zeep te helpen, natuurlijk.

update De website blijkt weer in de lucht. Wel is de site “al de hele dag overbelast”, aldus de voetbalclub.

Categorie
Tags

8 Reacties

  Eric

  … en doordat media aandacht besteden aan het ‘uit de lucht gaan’ van de site, komen er nog meer bezoekers. Waardoor de site nog overbelaster raakt… 🙂


  14 april 2005 om 12:08
  William ten Brink

  Dus? Is jouw conclusie werkelijk dat media dan maar niets moeten melden?


  14 april 2005 om 14:32
  Boudewijn Janssen

  Ik ben wel benieuwd hoeveel pageviews de site te verwerken heeft gekregen. Een site zoals psv.nl ziet er nou niet al te belastend uit als deze goed in elkaar zit qua scripting/techniek. Uit eigen ervaring moet 500.000 pageviews geen probleem zijn voor een goede server. Maar als heel korea langs komt zal het vast wel daarboven gezeten hebben.


  14 april 2005 om 19:06
  Anders

  @Peter, natuurlijk is dat niet van 1 dagje webtraffic afhankelijk, maar het punt is nou net dat het geen gewoon dagje was. Vergelijk het met fanshops die door de PSV-shirts heen zijn op de dag dat PSV het kampioenschap viert. Zoiets mag gewoon niet voorkomen; op dat soort situaties moet ten alle tijde geanticipeerd zijn. Overigens heeft PSV/GX het snel opgelost, waarvoor complimenten.

  Wat de opmerking betreft, ach, het is natuurlijk nog wel een weblog en geen NRC Handelsblad.


  14 april 2005 om 19:39
  Pierre

  Het is toch mooi met die marketeers. En ik maar gewoon blij wezen dat PSV gewonnen had toen ik om middernacht in Eindhoven van de ene trein naar de andere moest overstappen. 🙂


  14 april 2005 om 19:51
  Hans Mestrum

  @anders: brrr ik krijg gewoon schrik Anders. Zo streng…’moet ten alle tijde…”. Natuurlijk heb je gelijk, echter in de praktijk gaat het altijd Anders. Ik hoop niet dat jij zoiets nooit meemaakt en er ten alle tijde op anticipeert. Want volgens mij kan dat gewoon niet. Gelukkig relativeer je je opmerking gelijk met: ‘…ach..’ De rest van dat het ‘nog wel een weblog’ is en geen NRC Handelsblad begrijp ik niet. Of je doet PSV te kort, of MF of NRC… Gelukkig deel je ook nog een compliment uit. Jammer dat het niet voor het voetbal zelf is….waar het toch om gaat 😉

  @peter: proficiat met het behaalde resultaat (en daarmee bedoel ik waar het echt om ging: voetballend verder komen). Geweldig! Ik heb genoten.

  @pierre: gewoon blij wezen!


  14 april 2005 om 20:34
  Peter Kentie

  Dank Hans, het leven is onvoorspelbaar, om nog te zwijgen over het internet.

  En nu de marketingwaarde:

  PSV.nl heeft op de wedstrijddag 595.000 pageviews gehaald en 85.000 unieke bezoekers! Een online clubrecord.

  Het nabeschouwings-filmpje van PSV.TV dat door onze eigen media afdeling wordt gemaakt en direct na de wedstrijd ‘live’ is gegaan is gisteren meer dan 32.000 keer gedownload.

  De live televisie-uitzending door de NOS is door 3,4 miljoen kijkers beleefd, een marktaandeel van 50% en een Champions League record.

  Kortom niet alleen een sportief succes, maar ook een lange termijns marketing succes.


  15 april 2005 om 05:57
  Pierre

  @Peter: natuurlijk wel heel toepasselijk dat in dat nabeschouwings-filmpje ook het marketingaspect van de wedstrijd aan bod komt. (en weer een download erbij)


  15 april 2005 om 07:04

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!