Webloggen nog steeds verboden voor olympische sporters

Webloggen nog steeds verboden voor olympische sporters

Na Marketingfacts en Bright wordt ook de rest van Nederland wakker.

Het door NOC-NSF uitgevaardigde blogverbod heeft onder meer gevolgen voor de schaatsploegen van TVM en Telfort. Beide teams laten hun sporters op internet publiceren, via een dagboek (TVM) en een moblog (Team Telfort).


Geplaatst in

Delen



Er zijn 6 reacties op dit artikel

 • Om eerlijk te zijn is het ook lekker suf van de schaatsploegen van zowel TVM als Telfort. Voordat je zoiets start check je het toch even of het mag. De discussie speelde namelijk ook al bij de voorgaande spelen.

  geplaatst op
 • Aan de ene kant heb je gelijk Frans, als je een dergelijk initiatief start en je weet dat er in het verleden regels voor waren dan controleer je dat vooraf. Aan de andere kant is het toch niet meer van deze tijd dat je sporters verbiedt om een weblog bij te houden. Een kanttekening, een aantal van deze weblogs zijn wel heel commercieel neergezet en dan lijkt het me logisch dat er dezelfde commerciele afspraken voor gelden die ook RTV en dagbladen hebben gemaakt met het IOC.

  geplaatst op
 • Afgezien van sponsor-technische argumenten kan ik me gewoon geen redenen voorstellen waarom sporters de dialoog met het publiek niet mogen aangaan. Is dit ter bescherming van de traditionele journalistiek die anders geen nieuws meer te melden heeft? Eens met Marco dat dit volkomen niet meer van deze tijd is. Ik weet niet hoe groot het belang is dat de schaatsers hechten aan vrije meningsuiting. Misschien moeten ze eens dreigen met terugtrekken, kijken hoe de bobo's dan reageren.

  geplaatst op
 • Marc, zoals ik ook al aangaf in mijn reactie kan ik me iets voorstellen bij de regels op het moment dat de weblog commercieel wordt geexploiteerd. RTV en dagbladen moeten - voor ik weet - fors betalen om de nieuwsvoorziening van de Olympische Spelen te kunnen brengen.

  geplaatst op
 • Ik vraag mij nog steeds af wat er gebeurt als je doet alsof je een webloggende sporter bent. Het digibete IOC kennende stelt dat je dus in de gelegenheid de concurrentie door middel van een web-logje uit te schakelen...

  geplaatst op
 • Waar het hier om gaat zijn de principes. ik lees hier dat dagbaden zouden betalen voor het verslaan van de Spelen. Niets van dat alles. Waar het op de sites om gaat bij TVM en Telfort is het informeren van de schaatsfans en waar mogelijk een directe communicatie opzetten. Mijn persoonlijke mening is dat hier de rechten van de "grote" media worden veilig gesteld over de rug van de schaatsfans die via de sites geinformeerd kunnen worden. That's all.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.