Weblog & RSS Trends voor 2006

Weblog & RSS Trends voor 2006

Terwijl een groot deel van de Nederlandse businessbloggers zit te ‘lanterfanten in Parijs’, heb ik op basis van Alex Barn’s overzichtslijst de belangrijste trends op gebied van weblogs en RSS op een rijtje gezet:

Wellicht kunnen de heren (en dame) tijdens de presentaties van Les Blogs deze lijst aanvullen met de trends die op het congres worden genoemd. Ik ben vooral benieuwd naar de samenwerking van Skype en SixApart (zie ook i-wisdom). Krijgen we straks standaard (video- en audio) chatfunctionaliteiten in weblogs?


DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • Terwijl ik hier zit te lanterfanten vang ik flarden op die tot de volgende gedachte leiden:
  Msschien is de belangrijkste trend wel dat alles vermensd gaat worden. met andere woorden: het is nu nog een wereld voor nerds/geeks. zolang iedereen het nog heeft over rss, xml, opml, etc zal de massa afhaken. pas als de tools dermate gebruiksvriendelijk worden incl terminologie dat de non geeks het volgen zal het exploderen. dus mijn trend is: get human!

  geplaatst op
 • Helemaal met je eens Eduard! Alhoewel ik dagelijks in deze materie zit word ik af en toe helemaal gek van al die termen. Kan me voorstellen dat de massa al afhaakt voordat ze er uberhaupt aan beginnen.

  Is dit ook een van de discussiepunten geweest op les Blogs?

  geplaatst op
 • Yep, Marc Canter was vrij duidelijk daarover. Stop met de term RSS....

  geplaatst op
 • Het hele panel was er eigenlijk van overtuigd dat de naam RSS zou verdwijnen. De andere belangrijke ontwikkeling die het panel volgens mij zag was dat er betere technieken zouden komen om de enorme massa aan informatie beter te rangschikken op een manier die iedereen kan behappen. Er werden voorbeelden als Digg.com en Shadows.com genoemd.

  geplaatst op
 • marc canter zei het aardig: als we willen dat de humans mee gaan doen moeten we stoppen met het jargon :-)

  geplaatst op
 • Ik denk dat het octet van Ben Hammersley de boel aardig samenvat...Aangezien webloggen met al deze ontwikkelingen te maken heeft.

  geplaatst op
 • Weblogs verdwijnen in 2006

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.