Wat klikt dat nou zo’n blog?

Wat klikt dat nou zo’n blog?

Sinds 14 dagen maakt Marketingfacts gebruik van MyBlogLog, een tool dat het outbound klikgedrag (naar welke externe sites klikken de bezoekers op mijn site) meet. In deze periode zijn 58.975 pageviews, 23.083 lezers en 22.518 kliks geregistreerd. Als ik dit vergelijk met de Onestat-metingen over dezelfde periode (69.914 pageviews, 35.369 bezoeken en 29.224 unieke bezoekers), dan wordt ca. 65% van het bezoek en ca. 84% van de pageviews gemeten.

Wat klikt dat nou zo'n blog?

Het aantal bezoekers dat doorklikt op de links in de blogs varieert van slechts een enkele klik tot honderden kliks per link. Absolute topper was de link naar de commercial van Borsato en Snoop Dogg (372 kliks) gevolgd door de links naar preople.com (323 kliks) en flabber.com (289 kliks). Met een gemiddeld dagelijks bereik van ca. 2.000 unieke bezoekers lijkt dit weinig maar men moet niet vergeten dat veel berichten via rss worden gelezen (sinds enkele dagen heb ik de links uit de rss-feeds verwijderd) of worden berichten door andere blogs overgenomen (of zijn de berichten van andere blogs overgenomen) en zal een deel van het bezoek elders op de betreffende links klikken.

Met 2.994 links en een totaal aantal van 22.518 kliks (beiden uit totaaloverzicht van MyBlogLog) is het gemiddelde ca. 8 kliks per link. Op basis van buikgevoel schat ik het gemiddelde aantal unieke bezoekers dat een bericht op marketingfacts leest op ca. 200 (dit is 10% van het totaal aantal unieke bezoekers). Daarmee zou de click-through-ratio (CTR) voor de links op ca. 4% uitkomen.


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Na Mybloglog heb ik nu een eigen tooltje op mijn website gezet dat alle clicks meet, dus ook van interne links. En dan valt me op dat de positie van de link op de pagina doorslaggevend is voor het aantal clicks. Buiten het bovenste gedeelte wordt bijna niet geklikt (men scrolt niet zo gauw naar beneden) en vooral wat links op de pagina staat trekt blijkbaar de meeste aandacht (of is dit toeval omdat daar het menu staat?)

  Overigens registreert Mybloglog de middle click niet (die gebruik ik zelf omdat dan in Firefox de link opent in een nieuwe tab in de background). Ik had hier een een emailtje over gestuurd naar mybloglog, maar helaas geen antwoord op gehad.

  geplaatst op
 • Mag ik vragen waarom je de links uit de RSS-berichten hebt verwijderd?

  geplaatst op
 • @Michiel, ik ben wat aan het experimenteren met het format van de RSS-feeds waarbij ik op dit moment vooral kijk naar een optimale doorklikratio naar marketingfacts.

  geplaatst op
 • Het is een ideale dienst om gratis en vooral eenvoudig je website aan te passen, zodat je het gedrag van je bezoekers in de gaten kan houden.

  Ik vind het een prima dienst en een aanrader voor wie geinteresseerd is in zijn bezoekers.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.