Warner Philips (Social Impact Ventures): “De grote kansen liggen in de zorg en het onderwijs”

14 maart 2016, 14:00

Warner Philips is een internationaal ondernemer en investeerder met meer dan 18 jaar ervaring en sinds 2015 partner bij Social Impact Ventures. Een gesprek met Philips die met Social Impact Ventures investeert in sociale ondernemingen. Overleven de grote, oude corporates?

Ondernemingen die een maatschappeijk probleem aanpakken, maar dat doen in een commercieel model.Bij een eerste closing vorig jaar was er 11 miljoen euro opgehaald, op dit moment al 14 en het streven is om op korte termijn op 30 miljoen euro te zitten.In het gesprek gaat Warner in op wie die investeerders zijn en waarin ze investeren. De grote kansen liggen wat hem betreft vooral in de zorg en het onderwijs.

Of de grote oude corporates gaan overleven in deze nieuwe tijd waarin de maatschappij heel graag een duurzame toekomst ziet die eerlijk, schoon en vooral ook democratisch is? Warner haalt Darwin aan: het is niet de sterktste die overleeft, maar degene die zich het beste aanpast aan de veranderingen om zich heen.

Bekijk deze aflevering op 7Ditches.tv

Ronnie Overgoor
Directeur/eigenaar bij 7DTV

Als genomineerd dagvoorzitter van het jaar behoort Ronnie tot de top van Nederland. Met zijn energiek enthousiasme, aanstekelijke humor, scherpte en ontspannen interactie scoort Ronnie consequent zeer hoge ogen op congressen, evenementen en award uitreikingen. Daarnaast is Ronnie een interviewer met een eigen stijl. Hij is voorbereid, nieuwsgierig en switcht razendsnel tussen serieuze vragen en scherpe humor. Hij houdt van open en echte gesprekken, waarbij hij degene die hij interviewt altijd in zijn of haar waarde laat. Scherp, maar altijd met respect als vangrail. Ronnie heeft meer dan tien jaar ervaring in het interview vak, op het podium voor live publiek als ook voor de tv camera’s van bijvoorbeeld 7DTV.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!