Wallie voor prepaid shoppen

Wallie voor prepaid shoppen
,

Tiscali introduceert met ingang van 4 oktober de Wallie-card, een “pre-paid betaalkaart voor op Internet”. De kaarten zijn verkrijgbaar in 5, 10, 20 en 50 Euro. 

Op de achterkant van de kaart zit een kraslaag waaronder de unieke kaartcode zichtbaar is. Deze bestaat uit zestien cijfers en drie letters.

De consument kan deze code vervolgens gebruiken bij sites die de kaart accepteren. Na invoering wordt automatisch het tegoed van de kaart aangepast. Als het tegoed onvoldoende is, kan de code van een nieuwe kaart worden ingevoerd. Verder is via de site van Wallie het actuele saldo te controleren.

Wallie richt zich met name op kleine betalingen, waarvan het 25 tot 30 procent opstrijkt.De kaart zal vanaf 4 oktober in zo’n 3500 winkels te koop zijn, net zoals nu prepaidkaarten voor mobieltjes te koop zijn. De kaarten zijn vervolgens bij de belangrijkste Nederlandse internetwinkels te gebruiken, zo belooft de initiatiefnemer

(Bron: Webwereld.nl)


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Tutch Mobile Media (c) zal ook gebruik gaan maken van online betalen met Wallie. Op de site van Tutch, www.tutch.nl, kun je vanaf 4 oktober ringtones en logo's voor je mobiele telefoon afrekenen met dit nieuwe betaalsysteem. Snel, makkelijk en veilig!

  We verwachten dat de Wallie-card op een wat langere termijn een succes gaat worden. In tegenstelling tot alle andere nieuwe betaalmethoden zal dit systeem wél aanslaan, omdat de Wallie-card wordt vergeleken met een prepaidkaart voor je mobiele telefoon. De doelgroep weet precies hoe dit systeem werkt en waar je deze kaarten kunt kopen. Op deze manier zal de consument minder argwanend het systeem in gebruik gaan nemen, en zal deze ook direct de verkooplocaties weten te vinden.

  ---------------------------------------------------------------
  Edwin Morren, Tutch Mobile Media (c)

  geplaatst op
 • WAT VERDIEND DE VERKOPER VAN EEN WALLIEKAART NUL,NUL EUROCENT.
  TISCALI PAKT 25 TOT 30% !!!
  BEDANKT TISCALI.

  geplaatst op
 • Reageren op een bijzonder gedateerd bericht, uit pure frustratie, in prachtige CAPS: Goed bezig hoor.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.