Wallie failliet?

23 februari 2005, 15:30

Tweakers: De Distri Group is failliet verklaard, zo meldt WebWereld vandaag. Het bedrijf is de eigenaar van het bedrijf dat het online-betaalsysteem Wallie exploiteert. De reden van het faillisement is onduidelijk, wel is duidelijk dat webwinkels die de Wallie-kaart ondersteunen geen betalingen meer binnenkrijgen.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

4 Reacties

  Anders

  Wallie BV heeft zelf inmiddels aangegeven dat ze doorgaan. Ik vraag me af hoe lang dat nog duurt en ik vraag me nog meer af hoe hard het Thuiswinkel Waarborg is, mocht Wallie alsnog de stekker eruit trekken. Zal die stichting zijn mooie “waarborg”-gekokketteer dan ook daadwerkelijk nakomen of kunnen consumenten en winkels dan alsnog naar hun geld fluiten?


  23 februari 2005 om 17:11
  Kasper Katje

  Ik zou het knap vinden als Wallie door zou gaan zeker nadat ik “wel is duidelijk dat webwinkels die de Wallie-kaart ondersteunen geen betalingen meer binnenkrijgen.” lees. Win eerst maar eens dat vertrouwen terug.

  Overigens was ik er van overtuigd dat Wallie allang failliet was of was dat een ander betalingssysteem?


  23 februari 2005 om 20:58
  Kasper Katje

  Ah ja dat was ‘m. Ach allemaal 1 pot nat helaas. Wat dat betreft zou Ideal inderdaad ideaal zijn, mede door de zekerheid omdat de banken er dan achter zitten. Hoe mooi geprobeerd ook, het is tijd voor uniformiteit en zekerheid.


  23 februari 2005 om 21:21
  Anders

  Tsja, nou ja, ik heb begrepen dat bij Ideal elke bank zijn eigen betaalmethode blijft hanteren, maar dat de ingang – en uitgang voor winkels en consument onder de noemer Ideal wordt aangeboden. Grote voordeel is dat een winkel niet met 10 banken heeft te maken als het een betaalmethode wil activeren, maar dat gewoon centraal kan regelen en daarmee in 1 keer toegang heeft tot alle rekeninghouders in Nederland. Voordeel voor de consument is dat hij met zijn eigen bankmethode bij veel meer winkels zal kunnen betalen omdat Ideal meer ingezet zal worden. Een stap in de goede richting die zonder meer toe te juichen is, maar echte uniformiteit is het nog niet.


  23 februari 2005 om 21:25

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!