Vrijetijdsbesteding van Nederlanders

7 februari 2003, 16:48

Ruim driekwart van de Nederlanders kijkt elke dag naar een journaal en dagelijks leest 63% de krant.

Mannen lezen vaker een krant dan vrouwen. Hoe ouder men wordt, hoe meer men de krant leest en het journaal kijkt. Van de ouderen van 75 jaar en ouder leest 81% dagelijks de krant.

Mannen gaan in hun vrije tijd vaker naar een cafe dan vrouwen. Ongeveer een op de zes mannen bezoekt wekelijks of vaker het cafe. Een op de twaalf vrouwen doet dit. 18% van de mannen gaat een tot drie keer per maand naar een cafe en 14% van de vrouwen bezoekt met deze frequentie een cafe. Een op de zeven personen van 15 jaar en ouder gaat wel eens uit dansen. Mannen doen dit even vaak als vrouwen.Sporten wordt ook gedaan in de vrije tijd. 55% van de Nederlanders van vier jaar en ouder sport minstens 1 uur per week. Een op de zes mannen is minimaal vijf uur per week met sport bezig, tegen 1 op de 10 vrouwen. In de leeftijd van 4 tot 15 jaar en 12 tot 17 jaar wordt het meest gesport. Naarmate men ouder wordt, doet men minder aan sport. Na de leeftijd van 45 jaar doet ongeveer de helft aan sport en 20% van de 75-plussers sport wekelijks.

Bron: Eye nr. 2, p. 3, 1 p.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

1 Reactie

    karlino

    hoi! welk onderzoek is voor dit artikel gebruikt? met eye nr.2 enz. kom ik niet echt verder….

    gegroet!


    24 mei 2004 om 10:45

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!