Vrijetijdsbesteding van Nederlanders

Vrijetijdsbesteding van Nederlanders

Ruim driekwart van de Nederlanders kijkt elke dag naar een journaal en dagelijks leest 63% de krant.

Mannen lezen vaker een krant dan vrouwen. Hoe ouder men wordt, hoe meer men de krant leest en het journaal kijkt. Van de ouderen van 75 jaar en ouder leest 81% dagelijks de krant.

Mannen gaan in hun vrije tijd vaker naar een cafe dan vrouwen. Ongeveer een op de zes mannen bezoekt wekelijks of vaker het cafe. Een op de twaalf vrouwen doet dit. 18% van de mannen gaat een tot drie keer per maand naar een cafe en 14% van de vrouwen bezoekt met deze frequentie een cafe. Een op de zeven personen van 15 jaar en ouder gaat wel eens uit dansen. Mannen doen dit even vaak als vrouwen.Sporten wordt ook gedaan in de vrije tijd. 55% van de Nederlanders van vier jaar en ouder sport minstens 1 uur per week. Een op de zes mannen is minimaal vijf uur per week met sport bezig, tegen 1 op de 10 vrouwen. In de leeftijd van 4 tot 15 jaar en 12 tot 17 jaar wordt het meest gesport. Naarmate men ouder wordt, doet men minder aan sport. Na de leeftijd van 45 jaar doet ongeveer de helft aan sport en 20% van de 75-plussers sport wekelijks.

Bron: Eye nr. 2, p. 3, 1 p.


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.