Vraag naar informatieportals voor gezondheidszorg en publieke sector

16 maart 2003, 09:18

De gezondheidszorg en de publieke sector zorgen voor toenemende uitgaven aan informatieportals aldus een recent Datamonitor onderzoek.

Financi?le diensten, de telecom- en de dienstensector zijn momenteel goed voor het leeuwendeel van de zogenaamde ‘enterprise information portal’ (EIP) uitgaven. Tegen 2005 zullen echter ook kleinere sectoren, zoals retail, de publieke sector en de gezondheidszorg, goed zijn voor 28% van de inkomsten. Eerstgenoemde sectoren zijn de afgelopen jaren gegroeid door overnames en fusies, deregulering en globalisering. Financi?le diensten waren in 2001 nog goed voor $411 mln in de EI-markt, terwijl telecom en de dienstensector respectievelijk $158 mln en $180 mln opbrachten. De publieke sector zal tot 2005 naar verwachting het snelst groeien tot $203 mln. Overheden streven namelijk naar een betere stroomlijning van hun systemen door EIP en integratietechnologie?n. Hierdoor stijgt de vraag naar interdepartementale portalprojecten, waarbij ook de burger actief betrokken wordt.De gezondheidszorg zal ook enorm groeien tot $276 mln in 2005. Bedrijfsportals worden ingezet voor bijvoorbeeld ondersteuning van klinische medicijnentests en het faciliteren van communicatie tussen onderzoekers en artsen. Voor deze sector is snelheid van het grootste belang, aangezien effici?nte tests voor enorme besparingen kunnen zorgen (tot $1mrd per maand).

Bron:

Enterprise integration,portals and web services 2003, Datamonitor

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!