Volkswagen start eigen internetbank

5 februari 2004, 09:22

Volgend jaar start VW met de oprichting van Volkswagen Bank Direct, een online bank waar iedere consument rechtstreeks niet-autogerelateerde bancaire producten kan afnemen, zoals hypotheken, spaarrekeningen en credit cards. Het autogerelateerde assortiment zal uitsluitend via de merkdealers worden aangeboden.

De internetbank is een volgend initiatief na de recente opening in Nederland van een vestiging Volkswagen Bank. De bank is ontstaan uit de vorig jaar opgerichte joint venture tussen Pon Holding en Volkswagen Financial Services. Hier worden alle op consumenten gerichte financierings- en verzekeringsactiviteiten van Pon Financial Services ondergebracht. Naast Volkswagen geldt dit ook voor de Pon-merken Skoda, Seat en Audi. Volkswagen Bank gaat de markt intensiever benaderen. Met name de merkgebonden financiering en verzekering via dealers zal worden uitgebreid.

Bron: VVP Online

Edwin Duys
Social Media & Online Markeitng Realist | Mede-oprichter Saristos bij Saristos

Dol op het bedrijfsmatig toepassen van online marketing en social media. Mede-oprichter en partner van Saristos, realisten in online marketing en social media. Mijn drijfveer is bedrijven te helpen om door middel van content marketing via social en digitale media gekwalificeerde potentiële klanten (leads) te genereren. Je kunt mij zakelijk volgen via Twitter en met mij connecten via LinkedIn

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!