VNU BP koopt Emerce

15 augustus 2003, 10:06

VNU Business Publications is de nieuwe eigenaar van de bedrijfsactiviteiten van Emerce. Directeur Erik Hoekstra tekende vandaag het contract met curator Reinier Oskamp. VNU neemt onder andere de intellectuele eigendomsrechten, de url’s en een aantal databestanden over. Ook de redactie, bestaande uit hoofdredacteur Anton van Elburg en redacteur Jasper Houtman, verhuist naar Haarlem. Over de prijs doet VNU BP geen mededelingen.

VNU BP zal de website en de e-mail nieuwsbrief vanaf vandaag continueren. De komende maanden zullen worden gebruikt om een businessplan te maken. Daarin wordt naar mogelijkheden rondom print, online, events (onder andere Emerce Industryday) en andere nieuwe initiatieven gekeken.

Inmiddels is hiertoe een online onderzoek binnen de doelgroep gestart. De doelgroep van Emerce bestaat uit beslissers en beleidsmakers die bezig zijn met de toepassing van nieuwe media in hun bedrijf.

Emerce zal bij VNU BP worden ondergebracht in het ICT-portfolio waarin onder andere Computable en CRN worden uitgegeven. Verantwoordelijke uitgever is Roderick Wijsmuller.

De redactie van Emerce is verheugd over het feit dat de titel zelfstandig voortgezet wordt en vertrouwt erop dat onder de vleugels van VNU BP gewerkt kan gaan worden aan de verdere ontwikkeling van het merk.

Bron:

http://www.emerce.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!