Viral Friday Week 52/2010

31 december 2010, 09:49

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met Mindshare, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Heb je een tip? Stuur ‘m op!

Will It Blend


In dezelfde week dat Apple de iPad lanceerde, gebruikte Blendtec deze voor haar concept, Will it Blend. Blendtec is producent van blenders en heeft het Will it Blend Will it Blend concept in het leven geroepen om te laten zien hoe sterk haar blenders zijn. De video waarin de de iPad in de blender belanden, werd in de eerste week meer dan 5 miljoen keer bekeken. Op zich niet raar als je weet dat mensen uren in de rij hebben gestaan om deze te bemachtigen.

Dancing Inmates


“Dansende gevangenen” van Cebu Provincial Detention-en rehabilitatiecentrum (CPDRC), een maximaal beveiligde gevangenis, werden getrakteerd op een bezoek van Michael Jacksons choreograaf Travis Payne en dansers Daniel Celèbre en Dres Reid om de danspassen te leren van THIS IS IT. Nummer 4 in onze lijst van meest bekeken video’s in 2010, meer dan 11.342.191 keer deze video is bekeken sinds 22 januari 2010. Het is echt super coole video en ik weet zeker dat je niet stil kan zitten!

Tipp Ex’s A Hunter Shoots A Bear


Bepaal het lot van deze beer; laat jij de jager hem doodschieten of laat jij hem in leven? Tipp-Ex laat jou jouw fouten uitwissen en de juiste beslissing maken; dieper in deze viral kun jij kiezen hoe de beer en de jager met elkaar omgaan. Deze video is 13.995.486 keer bekeken, 13.244 mensen vonden het leuk en maar 303 niet.

Old Spice’s The Man Your Man Could Smell Like


Weet je nog, de video van Old Spice, waar een heerlijke man vrouwen verteld hoe hun man kan ruiken? Nou, we dachten dat deze video wel een plaatsje verdiende de lijst met de best bekeken video’s van 2010. De video werd geplaatst op 4 februari en tot nu toe meer dan 26 miljoen keer bekeken!

Lady Gaga’s Alejandro


Weet je nog dat Lady Gaga vroeger video’s maakte van vier minuten? Wij ook al bijna niet meer. Alejandro is weer een epos van negen minuten vol loodzware symboliek, eerbetonen aan Madonna (voornamelijk Express Yourself en Vogue), modeshows, een begrafenis, venijnige uithalen naar de kerk, rellen op straat en Lady Gaga als non die fantaseert over wilde orgies. Deze video is één van de best bekeken video aller tijden. In een kleine 7 maanden tijd (upload 8 juni 2010) is deze video door meer dan 113 miljoen mensen bekeken!

Kim Bosman
SocialMedia8 bij SocialMedia8

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!