Viral Friday Week 50/2009

11 december 2009, 10:00

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met Mindshare, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Heb je een tip? Stuur ‘m op!

Google Goggles


Google is wederom veel in het nieuws en hebben nu de top bereikt in deze week van ViralFriday. Google heeft Google Goggles ontwikkeld waarin de samenvoeging van beeld herkenning en augemented reality technologie voor haar eigen Android platform ontstaat. Zoals in dit filmpje wordt getoond geeft deze visuele zoek applicatie “Google Goggles” je de mogelijkheid op het internet te zoeken naar informatie zonder een woord te hoeven typen.

This Year In Auto-Tune 2009


Eerder dit jaar schreven we all over de nieuwe “I am T-Pain IPhone app” waarin je de mogelijkheid om net zoals T-Pain te zingen met de audiovervormer Auto-Tune. Steve Porter is hier mee aan de slag gegaan en heeft een overzicht gemaakt van de vreemdste momenten van 2009. Door gebruik van Auto-Tune is hiermee een lachwekkend geheel ontstaan.

Real Time Search


Naast de lancering van Google Goggles, is Google druk bezig geweest en heeft eveneens het concept real-time search gedeeld. Het real-time zoeken en krijgen van updates van wat er momenteel gebeurd op internet is erg interessant – zo krijg je real-time Twitter-berichten, nieuwsartikelen, Yahoo Answers en updates van webpagina’s direct in jouw zoekresultaten. Real Time Search is ook beschikbaar op mobiel (alleen nog iPhone en Android).

Please Help The World


De deze week gestarte Climate Change Conference in Kopenhagen met een film “Please Help The World”. Een indrukwekkende korte film waarin een jong meisje de razende elementen van de natuur ziet en om hulp roept de wereld te redden. Natuurlijk een oproep aan de vele duizenden deelnemers van de conferentie.

Tablet Demo 1.5


Sports Illustrated is in Nederland met name bekend vanwege haar Swimsuit Editions, maar biedt daadwerkelijk veel sportnieuws. Het magazine merkt ook de verschuiving in mediagebruik van haar abonnees en heeft een nieuwe manier gevonden om haar magazine aan te bieden via tablet PC’s. Zal interessant worden zodra er weer een nieuwe Swimsuit Editie uit is op een tablet PC.

Kim Bosman
SocialMedia8 bij SocialMedia8

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!