Viral Friday Week 50/2008

12 december 2008, 07:57

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met Mindshare, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Heb je een tip? Stuur ‘m op!

Jizz In My Pants


The Lonely Island is een comedy groep bestaande uit Andy Samberg, Akiva Schaffer en Jorma Taccone, en schrijft regelmatig sketches voor het Amerikaanse Saturday Night Live. In februari 2009 brengt The Lonely Island zijn eerste album, getiteld Incredibad, uit waarvan “Jizz In My Pants” de eerste single is. De video, die op 6 december op YouTube gezet werd, werd al ruim 4,5 miljoen keer bekeken en 7458 gedigged. Eerder scoorde de comedy groep virale hits met de SNL Digital Shorts Lazy Sunday in 2005 en Dick in a Box in 2006.

Prop 8 The Musical


Funny or Die, de comedy video portal opgericht door Will Ferrell and Adam McKay, plaatste op 4 december exclusief de drie minuten durende video “Prop 8 – The Musical” op haar site. In de musical, geschreven door Marc Shaiman en geproduceerd door Adam Shankman, laat een groot beroemdheden zoals Jack Black, John C. Reilly, Neil Patrick Harris, Maya Rudolph, Margaret Cho en Rashida Jones hun argumenten voor en tegen “Proposition 8” weten, een Californisch wetsvoorstel om homo huwelijken te verbieden. De video is ruim 3 miljoen keer bekeken op de Funny or Die website.

Dog Saves Injured Dog on Highway


In Zuid-Amerika is een ontroerende video opgedoken van een hond die op een drukke snelweg in Chili een andere hond het leven probeert te redden. Nadat een hond op een drukke weg flink geraakt wordt door het langsrazende verkeer ligt hij zwaargewond op het asfalt ziet een andere hond zijn zwaar gewonde soortgenoot liggen en rent met gevaar voor eigen leven de weg op om het dier met zijn bek weg te slepen. De video van deze opmerkelijke reddingsactie werd in tien dagen tijd bijna 2,5 miljoen keer bekeken op diverse videoportals en nieuwssites, zoals YouTube, Break, LiveLeak, Spike, MetaCafe, Wat.tv, Dailymotion, Fox en MSNBC. (Bron: Gazet van Antwerpen)

Real Life Mario Kart


Inwoners van Zuid-Franse stad Montpellier keken wel erg raar op toen zij in de drukke straten van de stad ineens Nintendo’s Mario, de vrolijke loodgieter, zagen rijden. De Mario in kwestie is de Franse komiek Rémi Gaillard, die voor een sketchfilmpje voor de site nimportequi.com zichzelf hees in het blauw-rode uniform om vervolgens scheurend met een kart het spel Super Mario Kart na te spelen, compleet met banenenschillen! De video werd afgelopen week ruim 2,5 miljoen keer bekeken op YouTube en Dailymotion. Zie ook de Mario Kart Love Song van Sam Hart. (Bron: De Telegraaf)

Song Around the World: Stand By Me


“Playing for Change is a multimedia movement created to inspire, connect and bring peace to the world through music” luidt de missie van Play For Change. De beweging brengt in 2009 de prijswinnende documentaire “Playing for Change: Peace Through Music” uit op DVD. Op YouTube zijn al enkele previews te vinden waarbij diverse artiesten uit diverse delen van de wereld gezamenlijk Stand By Me van Ben E. King en One Love van Bob Marley spelen, ofwel een muzikale kettingbrief ter verbroedering en voor vrede. In een maand tijd is de video “Stand By Me” ruim 1,2 miljoen keer bekeken!

Paul van Veenendaal
Digital Marketeer bij NPB Media

All-round marketing professional met 20 jaar werkervaring bij o.a. NPB Media, Iris Amsterdam, Starcom, Ogilvy, GroupM, Onetomarket. Volg mij op http://www.twitter.com/yizmo

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!