Viral Friday Week 46/2009

13 november 2009, 10:00

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met Mindshare, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Heb je een tip? Stuur ‘m op!

Elizabeth Lambert


Elizabeth Lambert, de voetbalster met de losse handjes, is deze week nummer 1. De verschillende video’s waarin haar gemene acties te zien zijn, zijn opgeteld meer dan 10.2 miljoen keer bekeken op YouTube. Hoewel sommige uitbarstingen gericht zijn op spelers die eerst Lambert vastgrijpen, is haar gedrag veel te overtrokken. Helaas zag de scheidsrechter niet alle confrontaties en kreeg Lambert toen slechts één gele kaart. Op dit moment is ze voor onbepaalde tijd geschorst. En uiteindelijk heeft haar team New Mexico Lobos de wedstrijd niet eens gewonnen…

Andre Iguodala Trick Shot


Trick shot video’s zijn meestal een garantie voor vele views en comments. Met regelmaat verschijnen er nieuwe video’s en iedere keer weer is de grote vraag “echt” of “nep”. In deze video laat de 25 jaar oude basketballer Andre “Iggy” Iguodala zijn trick shot zien. Iggy speelt voor de Philadelphia 76ers in de National Basketball Association, en de video is geupload in het NBA YouTube channel. De video sluit niet af met een link naar een website, het is, met bijna een miljoen views sinds 4 november, ‘gewoon’ wat extra online exposure voor Iggy en de NBA.

Remi Gaillard: Tarzan


We hebben hem al vaker voorbij zien komen in Viral Friday: Remi Gaillard, professioneel grappenmaker. Onder het motto: “C’est en faisant n’importe quoi qu’on devient n’importe qui”, heeft Remi faam verworven met zijn vele YouTube filmpjes, waarin hij mensen op de hak neemt. In zijn laatste video, die sinds 4 november bijna 830.000 keer bekeken werd, dringen Remi en zijn vrienden, verkleed als Tarzan en aanhang, de dierentuin van Montpellier binnen.

Verizon: Misfit Toys


Dit is de nieuwste aanval van Verizon op iPhone en AT&T en het is best grappig. Verizon blijft maar komen met advertenties als “map for that” en nu met drie nieuwe advertenties. De opvallendste is de remake van de scene “Island of Misfit Toys” uit de stop-motion animatie van Rankin/Bass uit 1964, “Rudolph the Red-Nosed Reindeer“. De advertentie laat het land van het mislukte speelgoed zien waarheen een iPhone-achtig apparaat wordt verbannen wegens de lage AT&T 3G dekking. De video is in een week meer dan 360.000 keer bekeken.

Five Years Of Firefox


Afgelopen maandag was het vijf jaar geleden dat Mozilla versie 1.0 van de Firefox browser lanceerde. Vijf jaar later is Firefox een begrip en na Internet Explorer de meest gebruikte browser in de wereld. Deze video, die ook op een speciale verjaardags-site van de browser staat, vertelt het verhaal van vijf jaar Firefox en werd sinds afgelopen zondag meer dan 100.000 keer bekeken. Gebruikers worden opgeroepen zoveel mogelijk buzz te maken over de browser op Facebook, Twitter en Flickr en alles te taggen met “Firefox5“.

Kim Bosman
SocialMedia8 bij SocialMedia8

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!