Viral Friday Week 43/2009

23 oktober 2009, 08:10

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met Mindshare, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Heb je een tip? Stuur ‘m op!

Jonas Brothers: Bounce


Nick Jonas en zijn broer Joe The Jonas Brothers hebben een video uitgebracht bij hun nieuwe nummer ‘Bounce’ waarin Disney’s lieveling Demi Lovato en hun bodyguard Big Bob te zien zijn. Demi opent de video in Fergie-stijl met “Let’s Get It Started”. Joe, met een pruik en een haarband, en Nick, met een grote snor en een enorme zonnebril, laten deze video echt stuiteren! JBD Productions Music deed de regie en de muziek werd gemaakt door Nick Jonas. De video is enorm succesvol en werd in één week meer dan 2.4 miljoen keer bekeken op YouTube.

iDon’t


Waarschijnlijk keken veel iPhone-eigenaren raar op toen ze deze video bekeken. Een opsomming van functionaliteiten wat een iPhone niet kan of heeft. De lieve achtergrondmuziek kan niet verbergen dat elk statement in de video waar is. Kijkers worden naar naar droiddoes verwezen waar ze hun e-mail adres kunnen achterlaten om op de hoogte te worden gehouden. Terwijl de kijker dit overweegt, zijn bovenaan de website steeds nieuwe en veelbelovende statements over de nieuwe Motorola Droid te zien. De video is in enkele dagen al meer dan 1 miljoen keer bekeken. De iPhone vs Android strijd houdt niet op.

Balloon Boy: I Did It For The Show


Het is zeker dat bijna iedereen de afgelopen week wel van “Balloon Boy” gehoord heeft. Heel Amerika maakte zich zorgen, denkend dat de zesjarige Falcon Henne, ook wel bekend als “Balloon Boy”, in een luchtballon boven Colorado vloog, terwijl hij zich gewoon had verstopt op zolder. In deze video is “Balloon Boy” met zijn familie te gast bij Larry King Live. Hier geeft hij toe dat hij zijn ouders hoorde roepen en al na 40 seconden mompelt hij “I did this for the show”. In één week hebben 2.4 miljoen (bezorgde en nieuwsgierige) mensen de video bekeken. Inmiddels zijn er al Balloon Boy Halloween kostuums gesignaleerd.

Google Wave Cinema: Pulp Fiction


Google heeft een aantal geweldige producten, maar hun introductie videos laten meestal nogal wat aan de verbeelding over. En laten Joe Sabia en Scott Chan nou net iets te veel tijd en een enorme dosis verbeelding hebben. Om Google Wave wat meer tot leven te brengen hebben ze de functionaliteiten gemengd met de speech van Samuel L. Jackson als Jules Winnfield in Pulp Fiction. Het resultaat? Bijna 500,000 views, 2400 reviews en 450 comments tot dusverre .

65 jaar (Trillend Op Mijn Benen)


Ook Nederland ondervind de problemen van de financiële crisis. Een van de maatregelen die de regering wil nemen is het verhogen van de AOW leeftijd. De SP is het hier niet mee eens en heeft een actie lied opgenomen om hun online petitie kracht bij de zetten. Met Frits Lambrecht als zanger en Agnes Kant op de accordeon hoopt de SP genoeg gelijkdenkenden te vinden om de plannen van de regering te dwarsbomen. Een bewerking op Doe Maar “Sinds een dag of Twee” met 120,000+ views zijn ze aardig op weg. Meer informatie op 65blijft65.nl.

Kim Bosman
SocialMedia8 bij SocialMedia8

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!