Viral Friday Week 42/2010

22 oktober 2010, 06:47

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met Mindshare, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Heb je een tip? Stuur ‘m op!

Cataclysm Cinematic Intro – World Of Warcraft


Op 7 december gaat Blizzard Entertainment de nieuwste editie uitbrengen van de onwijs populaire game: World of Warcraft genaamd Cataclysm. In de aanloop naar de release van de populaire video game, lanceerde het bedrijf een epische online trailer trailer. In no-time de intro genereerde 4 miljoen views op YouTube en werd het een absolute must voor de feestdagen. Momenteel wordt de game ook besproken op virtueel elk WoW blog of forum die er te vinden is (Zoals JudgeHype, WoWszene en Kotaku).

TWEET IT – iPads VS iPhones


Sinds het moment dat de iPad verscheen ontstond de discussie wat beter is: De iPad of de iPhone? De pantless knights reageren op deze discussie met een grappige parodie op de Michael Jackson hit, “Beat it”. De titel van dit nummer is “Tweet it”. Of dit nummer ook een nummer één hit wordt is twijfelachtig maar de video heeft onderhand ruim 200.000 views in 4 dagen. Als je het leuk vind kijk dan op het YouTube kanaal van de pantless knights.

Professor Green – ‘Coming To Get Me’


Heb je ooit een 360 graden video gezien op YouTube? Je kan hieronder de 2D versie bekijken maar voor de 3d versie moet je naar het YouTube Kanaal gaan. Helaas zijn het aantal views van de 3D versie is helaas niet zichtbaar op YouTube. Eerder deze week schreef Paul Braat op ViralBlog hoe Doritos samen met artiesten over de hele wereld samenwerkt in deze campagne, voor het artikel klik hier. En vergeet niet op de actiewebsite te kijken!

Ronaldinho – Backheel Panna


Iedere voetballiefhebber kan een mooie panna waarderen. Bekijk deze actie van Ronaldinho (AC Milan) tegen Chievo. Ronaldinho stuurde zijn tegenstander meerdere het bos in en liet onze een heerlijke panna zien. In een week tijd is deze video ruim 2 miljoen keer bekeken op Youtube. Zelfs als je niet een voetbal liefhebber bent is dit leuk om naar te kijken. Voor meer tips en tricks van Ronaldinho klik hier.

Alec Baldwin for Fight Back New York


In deze video gaat Alec Baldwin in op een eerdere Fight Back video waarin acteur Jesse Tyler Furgerson aankondigt dat hij en Alec in het huwelijksbootje zullen stappen. Terwijl Alec Baldwin, laten we wel wezen, hilarisch is, moeten we toch ook stil staan bij de ernst van zijn pleidooi voor steun. Fight Back New York heft maar 13 dagen om de anti-gelijkheid Senator Frank Padavan of Queens weg te jagen en hem te vervangen door zijn tegenstander Tony Avella, een sterke voorstander van gelijkheid. Een video vervult van sarcasme, dat je aan het denken moet zetten. Laten we hopen dat de mensen die het bekeken hebben, in totaal meer dan 100.000 keer, dat ook doen!

Kim Bosman
SocialMedia8 bij SocialMedia8

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!