Viral Friday Week 40/2010

8 oktober 2010, 08:00

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met Mindshare, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Heb je een tip? Stuur ‘m op!

Cebu Pacific Airlines Dancing Flight Attendants


Behoor jij tot die groep mensen die nauwelijks aandacht schenkt aan de veiligheidsinstructies van de vliegtuig-crew? Als je met Cebu Pacific Airlines gaat, weet je zeker dat de instructies niet aan je voorbij gaan. Stewardessen van de Filippijnse vliegtuigmaatschappij deden een sessie van wat binnenkort een regelmatig optreden zal worden op alle Cebu Pacific vluchten: ze dansten op de hit van Lady Gaga ‘Just Dance’ om zo de passagiers te laten opletten tijdens de veiligheidsinstructies. Innovatief of provocerend? Veel mensen vonden het leuk, anderen vonden het onprofessioneel. Maar het feit blijft dat deze combinatie van lol en veiligheid bijna 1 miljoen views heeft op YouTube.

Glentoran 1-0 Portadown Burrows Goal


Aan deze goal kunnen de meeste topvoetballers nog een puntje zuigen. Dit zijn goals die je niet vaak ziet en al helemaal niet op het niveau van het Noord-Ierse voetbal. De goal werd in de 92e minuut gemaakt van een wedstrijd die in 0-0 leek te gaan eindigen. Totdat Mattie Burrows van Glentoran met een wonderhakbal de keeper van de tegenpartij verraste. Meer goals (maar minder mooie helaas) kun je bekijken op het YouTube-kanaal van Glentoran. De video werd in ruim twee dagen tijd bijna 2 miljoen keer bekeken op Youtube.

El Guincho – Bombay


Deze cult muziek video is het resultaat van de Spaanse samenwerking tussen de muzikant Pablo Diaz-Reixa, beter bekend als El Guincho, en cinematograaf Marc Gomez del Moral. El Guincho beschrijft zijn geluid al seen soort van “space-age exotica” wat hij maakt door het samplen van Afrobeat, Dub, Tropicália en Rock ’n Roll. En het werk van de cinematograaf Marc Gomez del Moral heeft op zijn minst een artistieke insteek. De video is bijna 2 weken live en heeft al meer dan 700 duizend views.

Homeless Man Under Pressure


Ook al is de is de link tussen dakloos en Kermit (de enige kikker met een dak boven zijn hoofd) moeilijk te leggen, het filmpje van deze “dakloze” gooit hoge ogen deze week in de Viral Friday top 5. Gelukkig sluit het nummer “Under Pressure” van Bowie en Queen wel goed aan op de situatie waar meer mensen in verkeren dan je denkt. Met deze act probeert de performer, die in het echte leven geen dakloze is, awareness te creëren voor dit probleem. Het filmpje leidt naar een website waar je kunt lezen hoe je, zonder geld uit te geven, daklozen kunt helpen. Het filmpje is een succes met meer dan 650.000 views in 5 dagen.

Longboard Girls Crew


Door deze video ga je weer terugverlangen naar de zomer! Een groep meiden met longboards die de straten van Madrid onveilig maakt. Foto’s van deze zonnige ochtend staan ook op de Longboard Girls Crew Facebook pagina. Hier kunnen meiden van over de hele wereld die van longboarden houden foto’s plaatsen en andere dingen doen. De video is meer dan 108.000 keer bekeken in de afgelopen twee weken.

Kim Bosman
SocialMedia8 bij SocialMedia8

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!