Viral Friday Week 39/2011

30 september 2011, 08:10

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met Mindshare, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Heb je een tip? Stuur ‘m op!

Carlsberg Stunts With Bikers In Cinema


Wat een heerlijke viral is dit! Niet alleen omdat voor sommige het merk aanspreekt, maar ook omdat je precies kan weten hoe de slachtoffers zich voelen. Zo goed zelfs dat het een post op ViralBlog kreeg. Wat doe je als je een romantische date hebt en je raakt verzeilt tussen 148 bikers? Mannelijkheid of hazenpad? Een dilemma waar we natuurlijk graag mensen mee zien worstelen. Carlsberg heeft dit voor je geregeld in België en laat je zeker genieten. De video is online sinds 22 september en kreeg al meer dan 3,2 miljoen views. Cheers!

Puss In Boots


Nee dit is geen Old Spice commercial. Ken je nog het groene monster Shrek en zijn katachtige dierenvriend Puss? Dreamworks maakt een spin-off met Puss in de hoofdrol, zijn stem wordt ingesproken door Antonio Banderas. De film staat gepland voor december 2011 maar heeft nu al meer dan 734.055 fans op Facebook. De video is sinds 22 september online en is meer dan 1.417.000 keer bekeken. Wordt dit de volgende kaskraker voor Dreamworks? Wil je meer Puss in Boots? Check de officiële website.

PlayStation 3 – Long Live Play


De PlayStation Network downtime staat ons allemaal nog fris in het geheugen. De PlayStation merk heeft flinke imagoschade geleden van de hacker aanval. Sony is nu klaar om terug te slaan. Ze zijn zelfs een paar weken geleden een nieuwe campagne begonnen met de Long Live Play slogan. Nu hebben ze een teaser gereleased met dezelfde slogan. De video was 26 september geüpload en heeft nu al meer dan 1.765.000 views! Voor de onervaren gamer is de video een raadsel maar de meest loyale PlayStation fan herkent de referenties naar Sony’s exclusieve franchises. Wij gokken dat de aankondiging in de video over een vernieuwde PlayStation Home of PlayStation Store gaat.

Introducing Timeline – A New Kind Of Profile


De meeste van jullie hebben al van de F8 conferentie en de nieuwe mogelijkheden van Facebook gehoord. In deze video introduceert Facebook Timeline: een functie die je leven volgt, vanaf je geboorte, tot nu en in de toekomst. Je Timeline bevat al je activiteiten op Facebook, maar laat alleen de meest belangrijke momenten zien. Je kunt je Timeline compleet maken door gebeurtenissen uit het verleden toe te voegen en aankomende momenten vast te leggen. De video is sinds 22 september online en is meer dan 1.110.000 keer bekeken. Wat vind jij van de nieuwe Facebook timeline? Check hier voor meer info.

Time Lapse Of Ford Explorer


Op 26 september is een unieke Ford Explorer uit de fabriek gerold. De auto is gebouwd van meer dan 380.000 LEGO stenen en is een start van een lange termijn samenwerking tussen Ford en LEGOLAND. De auto zal in een plexiglas trailer vervoerd worden naar LEGOLAND in Florida. Daar kunnen kinderen hun eerste ervaringen opdoen met autorijden. Sinds het filmpje online staat is het al meer dan 500.000 bekeken.

Chi Chung Man
Social Media Analyst bij 3sixtyfive

Chi werkt als social media analist bij 3sixtyfive. Hij combineert zijn social marketing kennis met ontwikkelingen uit Azië.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!