Viral Friday Week 29/2010

23 juli 2010, 08:00

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met Mindshare, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Heb je een tip? Stuur ‘m op!

Re: Everyone | Old Spice


Afgelopen week verscheen de laatste Old Spice video met Isiah Mustafa op YouTube. Met de fantastische “Responses” serie maakte Wieden + Kennedy nog een, in onze ogen, award verdienende serie. De afsluitende video, de response to everyone, werd sinds afgelopen week ruim 3 miljoen keer bekeken en de meeste van de briljante response video’s hebben tussen de half miljoen en de miljoen views. Zoals Mustafa zelf aangeeft, “like all great things this too must end.”

Star Wars Subway Car


In tien dagen scoort Improv Everywhere bijna 3 miljoen views met hun laatste actie. In de video zien we Prinses Leia rustig een boekje lezen in de metro in New York, wanneer ze wordt aangehouden door een groep Stormtroopers. Als ze vrij probeert te komen komt Darth Vader binnen om haar een lesje te leren. Dit alles wordt enthousiast ontvangen door de argeloze metroreizigers. Op hun website plaatste Improv Everywhere ook behind the scenes videomateriaal en foto’s.

New Spice | Study Like A Scholar, Scholar


Na het succes van de Old Spice virals, was het wachten op de inhakers van dit succes. De Harold B. Lee Library is de campagne “Study like a scholar, scholar” begonnen om de belangrijkste wetenschappelijke bibliotheek aan de Brigham Young University in Utah te promoten. De New Spice versie van de de nu al legendarische Isaiah Mustafa video’s werd een week geleden geüpload en is inmiddels al meer dan 1,5 miljoen keer bekeken. Zin in meer? Bekijk dan de behind the scenes.

Tarp Surfing


Waarschijnlijk weet je niet wat Tarp Surfing is maar volgens Homer Henard en Nic Lamb uit Santa Cruz “Tarp surfing is blowing up right now and it’s here to stay”. In de volgende video hebben deze creatieve gasten met wat extra tijd en Ruse Entertainment een nieuw fenomeen voor op de parkeerplaatsen geïntroduceerd. Hou tarpsurfing.com in de gaten want er komen meer afleveringen aan! De video staat sinds afgelopen maandag op YouTube en heeft al bijna 440.000 views.

Meet Flipboard


Maak kennis met Flipboard voor de iPad, dat wordt gelanceerd als ’s werelds nieuwste Social Media Magazine. Nu weten we allemaal hoe populair “iProducten” zijn, maar dit technologisch hoogstandje is wel heel briljant! Doordat Flipboard verbinding maakt met je social accounts en deze informatie koppelt aan je surfgedrag creëert het een nieuwe en ultieme browserervaring. Het filmpje is 20 juli online gezet en is sindsdien meer dan 170.000 keer bekeken.

Kim Bosman
SocialMedia8 bij SocialMedia8

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!