Viral Friday Week 26/2011

1 juli 2011, 08:07

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met Mindshare, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Heb je een tip? Stuur ‘m op!

The Crying PC Gamer


Gamers weten het – je bent lekker bezig met een multiplayer game en opeens ben je dood. Wacht; wat? Wie? Hoe? Daarna gebeurt het weer en weer. Zijn het de geweldige skills van je tegenstander? Waarschijnlijk niet. Cheaters! Het is jammer dat mensen fair play niet meer respecteren, wat wellicht ten koste gaan van het plezier van de eerlijke PC-gamers… Deze korte film van freddiew staat live sinds 25 juni met bijna 4 miljoen views. Bekijk meer video’s op zijn video channel of zijn Facebook pagina.

Meet The Medic


Ondanks het feit dat deze viral volledig geanimeerd is, is het er eentje die niet voor de zwakke maag is. We zien hier een dokter die op geschifte wijze wonderen verricht, tegen het absurde aan. Het betreft hier een promo van de nieuwste game, Team Fortress 2. Een volledig kostenloze game van Valve die online gespeeld kan worden op PC en Mac. En dat wordt het ook zeker! Valve kwamen we al eerder tegen in de ViralFriday met de game Portal. Deze video is online sinds 23 juni en werd maar liefst 3,8 miljoen keer bekeken!

BMW 1M


BMW is terug met een nieuwe virale klapper. Het automerk creëerde een coole video ter promotie van de lancering van de nieuwe 1M auto. In de video zien we een BMW 1M een gevaarlijk uitziende stunt doen op een helipad. Is de video echt of niet ? Sinds de video afgelopen maandag is geüpload hebben reeds 470.000 mensen de video bekeken.

How To Avoid Getting Hit By A Train


Deze video staat sinds 23 juni online en is nu al meer dan 2 miljoen (!) keer bekeken. Het ziet er naar uit dat de man in de video zijn leven niet meer lief is en er klaar voor is om het ‘hiernamaals’ in te gaan. Dit besluit hij te doen door met zijn auto op een treinrails te gaan staan en te wachten tot de trein dichterbij komt om geraakt te worden… Of niet. Een trein vermijden kan op een aantal ‘normale’ manieren, maar dit is er één die je niet snel ziet. Dat verklaart de vele views die de video heeft gegenereerd. Benieuwd naar meer video’s van deze meneer? Check zijn YouTube Kanaal hier.

The Google+ Project: A Quick Look


Dit filmpje geeft je een preview van de mogelijkheden van Google+. Google+ is een sociaal netwerk van Google zelf. De belangrijkste pijler van Google+ is dat je, je vriendenlijst kunt opdelen in groepen (wat Google+ ‘cirkels’ noemt) en zodoende onderscheid maakt welke informatie voor welke groep bestemd is. De video is op 26 juni geüpload en heeft nu al bijna anderhalf miljoen views.

Chanine Kerseboom
Social Media Specialist bij SocialMedia8

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!