Viral Friday Week 20/2011

20 mei 2011, 12:59

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met Mindshare, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Heb je een tip? Stuur ‘m op!

Greatest Marriage Proposal EVER!


Pak je tissues er alvast maar bij en breid je voor op wat gelukstraantjes. Sommige momenten doe je (hopelijk) maar één keer in je leven, het ten huwelijk vragen van je geliefde is zo’n moment. Deze jongen doet dit wel op een heel speciale manier. Hij verrast zijn toekomstige vrouw in de bioscoop met een wel heel speciaal filmpje. De video staat sinds 16 mei online en is al bekeken door 5,7 miljoen mensen. En nu? Hup, feliciteren die twee! Wat, geen Twitter? Alsjeblieft, hun website!

Battle At F-Stop Ridge


Dit is hoe het eruit zou zien als oorlogen werden uitgevochten met camera’s in plaats van met geweren. Zoals je kunt zien nemen de mannen van The Camera Store fotografie dit heel serieus: ze hebben hun camera’s meegenomen naar F-Stop Ridge om het tegen elkaar op te nemen. Het lijkt een beetje op de film “Saving Private Ryan” maar dan mét camera’s. Het is een verbazingwekkende reclame met verbluffende sound-effects! De video is sinds 16 mei online en heeft al meer dan 200.000 views. Check het officiële YouTube kanaal van The Camera Store voor meer video’s.

Charlie Bit My Finger – The Horror


De video “Charlie Bit My Finger – Again!” ken je waarschijnlijk nog wel. Die video is meer dan 323 miljoen keer bekeken. In onze uploadcultuur kunnen er maar weinig mensen echt leuke filmpjes maken. Jeff Chan is hier wel erg goed in, bekijk zijn remake van de klassieke viral video “Charlie Bit My Finger” in horror-thema welke hij presenteert op het Short Film Festival in Toronto, Canada. De video staat online sinds 9 mei en heeft al meer dan 500.000 views gegenereerd.

New Era Commercial – One


De grote uitdaging voor strips in kranten is het brengen van een compleet en goed verhaal met humor. Deze video heeft het allemaal. Met dank aan een goed geschreven script (1,03min) en een grote bijdrage van twee iconen, werd deze video viral. Alec Baldwin is kwaad op John Krasinski en doet grote moeite om dit op te lossen. De video is gemaakt voor New Era Caps, staat online sinds 12 mei en heeft al bijna 400.000 views gegenereerd. Deze video is onderdeel van een briljante social media campagne. Kies je favoriet!

GagaVille: Lady Gaga goes to FarmVille


Lady Gaga heeft via Zynga’s campagne in totaal 1,5 miljoen euro aan goede doelen gedoneerd. Nu heeft Zynga Gaga’s interactieve lancering van het “I was born this way” album naar YouTube geüpload. Lady Gaga heeft zich in “FarmVille” gevestigd en heeft de wereld van de originele bewoners totaal op z’n kop gezet. Samen met de video is ook een link naar een game op Faceboook geüpload. Hierbij is het de bedoeling dat je jouw boerderij uitbreidt door nieuwe landbouwgrond aan te kopen en door allerlei landbouwprodukten te verbouwen. Ook kan je “Farm Cash” kopen om speciale voorwerpen te krijgen. De video is op 16 mei geüpload en heeft inmiddels meer dan 450.000 views gegenereerd.

Kim Bosman
SocialMedia8 bij SocialMedia8

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!