Viral Friday Week 19/2011

13 mei 2011, 08:18

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met Mindshare, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Heb je een tip? Stuur ‘m op!

Angry Birds Theme Covered


Als er één spelletje verslavend en populair is, dan is het Angry Birds wel. Deze cover van de Angry Birds Theme door Pomplamoose blijft de rest van de dag in je hoofd zitten, je bent dus gewaarschuwd! De cover is via iTunes als ringtone en single verkrijgbaar. De geruchten zijn dat de videoclip is opgenomen met de nieuwe Samsung Infuse. In 3 dagen tijd heeft deze video bijna een miljoen views op YouTube.

Swiss ‘Jetman’ Flies Over Grand Canyon


Wie zou er nou niet een keer willen kunnen vliegen? Yves Rossy heeft zijn droom werkelijkheid gemaakt. Op 7 mei 2011 vloog de ‘Jetman’ over één van ‘s wereld grootste natuurwonderen: de Grand Canyon. Hij deed dit met behulp van een ‘Jetpack’, een apparaat dat op de rug gedragen wordt en door het uitstoten van gas het mogelijk maakt te vliegen. Wow! Bezoek de website van Yves Rossy voor meer informatie. De video staat sinds 10 mei online en is al meer dan 1 miljoen keer bekeken!

Ronaldo Gives Fan? T-shirt


In deze video zie je de menselijke én de typische kant van Cristiano Ronaldo. Tijdens de wedstrijd Real MadridGetafe grijpt hij tijdens de aanval van de tegenstander vrij rationeel in. Resultaat? Een fan met een gebroken neus! De menselijke kant is dat hij er naartoe gaat, hem checkt en zelfs een shirt geeft. Briljante aktie! De typische kant? Ronaldo-style poseren voor de camera’s. Hopelijk was de knuffel stevig genoeg om de neus weer recht te zetten. De video is 2,2 miljoen keer bekeken en staat sinds 10 mei online.

Introducing The Chromebook


Google kwam afgelopen woensdag met de lancering van Chromebooks. Chromebooks zijn netbooks die draaien op het Google Chrome besturingssysteem en ze zijn geoptimaliseerd voor het internet. Een ander voordeel is dat de accu’s van deze netbooks een stuk langer mee gaan dan bij een gewone laptop. Vanaf 15 juni zijn de Chromebooks wereldwijd te koop. Bekijk de video die in drie dagen tijd al meer dan 400.000 keer bekeken is!

Osama’s Watery Grave Captured


Iedere dag sterven er mensen in het verkeer omdat ze geen gordel dragen. In deze fake video van het leger van Amerika kun je zien hoe Osama Bin Laden uit een helikopter dondert omdat hij geen gordel draagt. De video staat sinds 5 mei online en is al meer dan 2 miljoen keer bekeken. Check hier andere video’s van sdalegellil’s YouTube kanaal.

Chanine Kerseboom
Social Media Specialist bij SocialMedia8

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!