Viral Friday Week 02/2011

14 januari 2011, 08:31

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met Mindshare, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Heb je een tip? Stuur ‘m op!

Google Goggles Sudoku Demo


Casey Ho, een software engineer @Google, daagt de 2009 Sudoku meester Tammy McLeod uit om een potje Sudoku te spelen. Er zit alleen een adder onder het gras, mr. Ho maakt gebruik van de Nexus S voorzien van Google Goggles… wie zal er winnen? Deze video is sinds 9 januari 487.752 keer bekeken.

3 Minutes – feat. Harry Shum Jr & Stephen ’tWitch’ Boss


Drie minuten om deze korte film te zien en te snappen. Deze video is gemaakt door Harry Shum Jr., een Amerikaanse danser / acteur voor Step Up 3D en Glee. Op YouTube heeft Shum’s kanaal 2100+ abonnees. En weet je wat? Ook hij heeft drie minuten! Deze ‘film’ heeft een kern waardoor je misschien afvraagt waarom je dit ziet. Maar het slot is absoluut verfrissend. De video is online sinds 10 januari en had 243K kijkers. Dat is ongeveer 126 views per drie minuten. Op Vimeo waren er 219K kijkers en dat is 114 views per drie minuten.

Banned Dacia Ad


Artcore, een Nederlands productie bedrijf heeft deze hilarische video gemaakt voor een Dacia Duster SUV. Die bijna 200.000 keer bekeken is sinds 10 januari. De advertentie zal vrijwel zeker nooit ergens op televisie vertoond worden. De video is beledigend, seksistische, grof, vreemd anti-zigeuners en sommige mensen nemen het te serieus – zie de reacties. Als de video leuk vindt, kijk dan op het YouTube kanaal van fromthepant’s.

KRAFT: Dad’s In The Doghouse


Onverwachte een extra diner gast uitnodigen door de vader zorgt voor een bekende discussie. Zal moeder vader uit de brand helpen met een paar lekkere Kraft Homestyle? Maar wat is er anders aan deze commercial? Wat maakt het speciaal? De nieuwe TV Commercial van ”KRAFT HOMESTYLE Macaroni & Cheese” – Dad’s in the Doghouse’ is anders omdat het is voorzien van de stem van ”Ted Williams”. The homeless man with the golden voice, die vorige week ook in de Viral Friday stond. De video heeft sinds 7 januari al 923.000 views.

Timbaland And Demi Lovato


Het 18-jarige Disney-sterretje Demi Lovato zit in een afkickkliniek voor een coke-verslaving. Rapper/producer Timbaland steekt haar door middel van dit filmpje een hart onder de riem, hij laat weten erg onder de indruk te zijn van haar stem en wil in de toekomst met haar samenwerken. Het filmpje waarin hij een nummer laat horen die hij voor haar heeft geschreven staat nu vijf dagen live en is 83.000 keer bekeken. Alles wat Timbaland aanraakt verandert in goud. Lang leve rehab!

Kim Bosman
SocialMedia8 bij SocialMedia8

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!