Viral Friday Week 7/2016: #CATmageddon, #FlyBoardFishing, Adobe en Bob Ross

19 februari 2016, 14:00

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met Mindshare, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Met deze week #CATmageddon, #FlyBoardFishing, Adobe en Bob Ross. Heb je een tip? Stuur ‘m op!

1. #CATmageddon | truth

We all love the internet! Kattenfilmpjes zijn daar deels de oorzaak van. De Amerikaanse campagne tegen het roken onder jongeren Truth Orange heeft goed gekeken naar wat de doelgroep wilt zien en heeft op humoristische wijze urgentie voor hun boodschap gecreëerd. Binnen een paar dagen scoorde de video al meer dan 2.2 miljoen YouTube-views.

2. Fisherman’s Friend Clip #FlyBoardFishing

Een mooie productie met een typische Fisherman’s Friends twist. In Nederland is het snoepje sterk spul waarmee je als man je tranen kan verbloemen, in Duistland krijg je er gewoon een hele frisse adem van. De video is binnen een dag al bijna 300.000 keer bekeken op YouTube.

3. iPhone 6s – Less Time

Productreleases van de populairdere techmerken worden bijna altijd goed bekeken. Niet omdat het goede content is, maar omdat het product zo gewild is dat informatie erover interessante content is. In deze video vertelt Apple over de nieuwe iPhone 6S en de mogelijkheden van een nieuwe 3D Touch button die het leven van zijn gebruiker een stuk gemakkelijker maakt. De productvideo is in een week tijd bijna 300 duizend keer bekeken en scoort daarmee de derde plaats in dit Viral Friday overzicht.

4. Extra Gum Presents: A Second Chance

Een mooie emotionele video van kauwgom merk Extra Gum, maar hier toch even een kritische nooit. Je kan als adverteerder een verhaal willen vertellen en opzoek naar een haakje om je merk en boodschap aan een verhaal te koppelen. Je kan ook doorschieten, ver doorschieten zoals hier. Na 1 minuut en 50 seconde passeert de kauwgom pas de revue. Ik ben nieuwsgierig hoeveel van de 100.000 kijkers de video tot zover hebben bekeken.

5. Ep 1 | The Joy of Sketching featuring Adobe Photoshop Sketch

De vrijheid om alles te ontwerpen waar je van droomt. Voor veel creatieve geesten is Adobe Photoshop hét programma waarmee zij sinds jaar en dag de mooiste creaties produceren. In een serie vette product video’s laat Adobe meer van de mogelijkheden zien die hun designsoftware mogelijk maakt. De video Adobe Photoshop Sketch wordt met een sketch van cultheld en TV-schilder Bob Ross zo goed gepresenteerd dat hij de vijfde plaats in dit Viral Friday overzicht heeft behaald met zo’n 70.000 views in een week tijd.

Ward Cuiper
Manager Content Marketing bij Mindshare

Hi I'm manager Content Marketing at Mindshare Netherlands. All I talk about is: | Content | Social | Digital | Influencer marketing | Advertising | and geeky stuff

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!