Viral Friday week 45/2017: Apple bashen, Cronaldo en de eerste kerstvideo

10 november 2017, 14:00

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met Mindshare waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Met deze week Apple bashen, Cronaldo en de eerste kerstvideo.

1. Samsung |Growing Up

14.913.979 views

Net als Burger King in onze vorige editie is ook Samsung niet vies van wat moddergooien. In het laatste reclamefilmpje van de Koreaanse techgigant wordt Apple wederom op de hak genomen. Niet alleen de iPhone X krijgt het zwaar te verduren, ook de vorige generaties iPhones worden onder vuur genomen. In de video zien we een trouwe iPhone-gebruiker die door de jaren heen ontdekt dat het gras toch wat groener is aan de overkant. Met bijna 5 miljoen views in één week is de boodschap duidelijk: ‘Word volwassen, koop een Galaxy.’ Ik ben benieuwd naar de reactie van Apple.

2. Honda| 1996 Honda Accord

5.137.788 views

Soms hebben merken fans die het tot hun missie maken om de wereld hun liefde voor een merk te tonen. In deze video – die niet door Honda zelf is geproduceerd – zien we een verkoopadvertentie voor de Honda Accord uit 1996 die meer dan 5 miljoen Youtube-views in één week tijd genereerde. Hij is gemaakt door de vriend van een jonge vrouw die een wel heel bijzondere band heeft met haar auto. Omdat ze hem noodgedwongen moet verkopen, produceerde haar vriend deze briljante video. Het resultaat is een waar eerbetoon aan deze auto die eerder wordt gezien als een verlengstuk van de identiteit van de dame in kwestie. De productie is zelfs zo inspirerend dat de auto die voor slechts $500,- werd aangeboden op EBay biedingen ontving van meer dan $150.000,- Helaas is nog niet bekend voor welk bedrag de auto uiteindelijk is verkocht.

3. ROC| Train like Cristiano Ronaldo

779.823 views

ROC, het merk van Cristiano Ronaldo dat draadloze hoofdtelefoons produceert, heeft dit filmpje gelanceerd van Cristiano himself in training. Nu traint hij niet alleen, maar wordt hij begeleidt door een personal trainer. Het is uiteraard een grap, want begeleiding heeft Ronaldo niet echt nodig. En dan helemaal niet van een tientonner van een ‘personal trainer’. Ze doen dan ook geen echte oefeningen in het filmpje, maar maken zichzelf eerder belachelijk. Dit allemaal om de slogan ‘Live Life Loud’ van ROC kracht bij te zetten. Bijna 800.000 views in een week tijd.

4. Amazon | Christmas | Give 60

760.070 views

Het Amerikaanse E-commercebedrijf Amazon geeft je door middel van hun nieuwe commercial een kijkje in de keuken van de bezorgservice. Kijk wat er gebeurt als honderden Amazon-dozen op een magische reis gaan om iedereen deze kerst een glimlach te bezorgen. Terwijl Roger Hodgson op de achtergrond ‘Give a Little Bit’ zingt, zie je hoe de pakketten vanuit het magazijn naar de consument worden gebracht en deze ontvangen worden met een grote glimlach op hun gezicht. Deze vrolijke commercial telt inmiddels al 760.070 views.

5. Coca Cola| Change has a taste

241.757 views

We sluiten deze Viral Friday af met een video van Coca-Cola. Saoedische vrouwen mogen vanaf juni 2018 hun rijbewijs halen. Genoeg reden voor de Amerikaanse frisdrankgigant Coca-Cola om een speciale commercial uit te brengen. In de video zien we een vader die zijn dochter voor het eerst leert autorijden. Omdat ze telkens abrupt tot stilstand komt, besluit de vader om een geopende fles cola op het dashboard te plaatsen. Het meisje moet terwijl ze rijdt proberen te voorkomen dat het flesje omvalt. De video is inmiddels al meer dan 240.000 keer bekeken.

Petra Stoel
Connection Planner bij Mindshare

I am an energetic young professional with a Bachelor Degree in Communications. My work experience focuses on media and advertising. Add up strong communication skills and passion for music, food, fashion and traveling, and there you have my persona in a nutshell. Over the last years I worked at some great, leading companies national and international in the advertising and media industry.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!