Viral Friday week 18/2015: Samsung, Pepsi & Centraal Beheer

1 mei 2015, 13:40

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met Mindshare, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Met deze week video’s van Samsung, Pepsi & Centraal Beheer. Heb je een tip? Stuur ‘m op!

1. Pepsi Max – Drone Football

Een interactief voetbalveldje en een drone als scheidsrechter. Het klinkt onmogelijk, maar Pepsi brengt dit tot werkelijkheid. Het is niet de eerste keer dat Pepsi zich verbindt aan de voetbalsport, ze hebben in het verleden veel gebruikgemaakt van de faam van onder andere Lionel Messi en David Beckham. Maar deze video is andere koek. Het is een waar een spektakel en dat is goed te zien aan de views: meer dan 2,2 miljoen views binnen 3 dagen!

2. Mums and Maids #igiveadayoff

In Singapore zijn er meer dan 222.000 werkster/babysitters die dag in dag uit keihard werken en geen dag vrij krijgen. Give A Day Off zet zich in voor deze mensen. De video laat zien dat de werkster/babysitter het kind vaak beter kent dan zijn of haar moeder. Het is een sentimentele video waarin de boodschap duidelijk is: geef de werkster/babysitter wat meer vrij en spendeer wat meer tijd met je eigen kind. De video is een succes en al meer dan 500.000 keer bekeken.

3. Centraal Beheer – Welkom (2015) – Even Apeldoorn Bellen

Alweer de 57ste variant van de populaire ‘Even Apeldoorn bellen’-commercial van Centraal Beheer. Ditmaal een geheel eigentijdse versie waar tijdens een smartphone-productrelease alles in de soep loopt. De bijna 65.000 views binnen één dag laten zien dat Nederland de commercial niet alleen als noodzakelijk goed ziet tijdens de tv break, maar gewoonweg nieuwsgierig is naar de nieuwe humoristische video van de verzekeraar.

4. Marvel’s Avengers: Age of Ultron and Samsung Mobile present ‘Assemble’ Part 1

Samsung maakt met deze viral handig gebruik van de buzz rondom de nieuwe Marvel-blockbuster Marvel’s Avengers: The Age of Ultron. In de film ‘Assemble‘ zien we hoe jonge Marvel-fans gekoppeld worden aan sporthelden als Lionel Messi, Eddie Lacy, John John Florence en Fabian Cancellara om hun superheldendroom waarheid te maken. Met de hulp van deze supersterren scoorde de video 343.845 views in een week tijd en is daarmee goed voor de vierde plaats in dit weekoverzicht.

5. Amazon More to Prime Commercial

De online retailer Amazon.com raakt met deze viral voor de promotie van de Prime-pakketdienst de juiste noot. De olijke Amazon-pakketbezorger – die alle usp’s van de Prime-dienst al zingend presenteert – is goed voor meer dan 269.063 views in een week tijd en is een bijzonder vermakelijke afsluiter voor dit Viral Friday-overzicht.

Ward Cuiper
Manager Content Marketing bij Mindshare

Hi I'm manager Content Marketing at Mindshare Netherlands. All I talk about is: | Content | Social | Digital | Influencer marketing | Advertising | and geeky stuff

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!