Viral Friday Week 02/2015: Fisher-Price, Calvin Klein & IKEA

9 januari 2015, 14:30

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met Mindshare, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Met deze week video’s van Fisher-Price, Calvin Klein & IKEA. Heb je een tip? Stuur ‘m op!

1. “Slap her”: children’s reactions – Fanpage.it

Vrouwenmishandeling is vandaag de dag helaas nog een groot probleem in het temperamentvolle Italië. De Italiaanse nieuwswebsite fanpage.it maakt het probleem pijnlijk zichtbaar door middel van kinderen in dezelfde situatie te stoppen. De feel-good video voor een feel-bad probleem ging deze week behoorlijk viral en heeft meer gedaan dan alleen de Italiaanse mannen bereiken. De video werd namelijk 15 miljoen keer bekeken deze week en is nog lang niet klaar.

2. Hyper günstig einkaufen – Edeka

De Duitse supermarktketen Edeka zijn helden als gaat om het maken van virals. De video’s die Edeka maakt bereiken al snel een bepaalde cultstatus, ‘supergeil‘. Dit keer hebben ze Duitse cultheld uit de jaren 90 Scooter ingezet. De video is zo fout dat het goed is, binnen een week zit de video al op de 2.1 miljoen views. Hyper hyper!

3. Wishes for Baby – a Film by Fisher-Price

Speelgoedfabrikant Fisher Price wenst de wereld en natuurlijk ook zichzelf een heleboel baby’s toe in 2015. Bij een gloed nieuwjaar horen ook gloednieuwe mensjes. Fisher Price maakt een emotionele short-movie waarin ze de eerst geborene baby’s over de wereld volgen. De tranentrekker scoorde al 1.7 miljoen views. Welkom baby’s.

4. Justin Bieber – Calvin Klein Underwear Spring 2015

The one and only Justin Bieber is het nieuwe gezicht van Calvin Klein! Acteur Mark Wahlberg, Jamie Dornan en voetballer Freddie Ljungberg poseerden eerder al voor de onderbroekenlijn van het modemerk, dat bekend staat om hun reclame-uitingen die weinig om het lijf hebben. In de andere video voor dezelfde campagne is te zien Justin wordt verleid en betast door het Nederlandse topmodel Lara Stone, dit schoot echter in het verkeerde keelgat van de Beliebers. Het model ontving allerlei doodsbedreigingen via twitter van de Beliebers. In case you missed it, kun je hier de video bekijken!

5. The Joy Of Storage / IKEA The Wonderful Everyday

Kastruimte, je hebt er nooit genoeg van. En op dat gegeven speelt de Zweedse meubelgigant IKEA slim in met deze geniaal bedachte video waarin kleding als een zwerm vogels opzoek is naar een plek om te overwinteren. In de productie – waar National Geographic nog wat van kan leren – vinden de kledingstukken uiteindelijk een thuis in (je raadt het al) een mooie IKEA-kast. Hoewel de views nog op gang moeten komen (67.000), hebben we hier zonder twijfel een Viral-hit in het vizier.

Ward Cuiper
Manager Content Marketing bij Mindshare

Hi I'm manager Content Marketing at Mindshare Netherlands. All I talk about is: | Content | Social | Digital | Influencer marketing | Advertising | and geeky stuff

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!