VI.nl populairste Nederlandse sportsite

26 augustus 2003, 16:54

De website van Voetbal International, VI.nl, is Nederlands best bezochte sportsite. Voetbalsites domineren de Nederlandse top 10. Bayern M?nchen is Europa’s populairste voetbalsite. Ajax is als zevende Europese site Nederlands enige bijdrage in die top 10.

Bijna een kwart miljoen Nederlandse internetters, 237.500, bezoeken maandelijks de site van tijdschrijft Voetbal International. VI.nl is Nederlands populairste sportsite. Ajax.nl blijkt uit het onderzoek van Nielsen//NetRatings tweede te zijn met 160.000 unieke bezoekers. De top 7, hieronder afgebeeld, wordt gedomineerd door voetbalsites.

De enige 2 uitzonderingen vormen de nummers 4 en 6. Dat zijn de sites van Formule 1-coureur Jos Verstappen en die van de Nederlandse tennisbond, Verstappen.nl en Knltb.nl. De Nederlandse F1-site ontving 106.000 bezoekers, de tennissite 67.000. In de lijst van 7 is de tennissite de langst bezochte. Gemiddeld blijft men ruim 21 minuten op de site plakken. Bij PSV.nl is men na 5 minuten en 5 seconden al weer weg.

Grootste sportsites in Nederland

Europese voetbalsites

De 160.000 maandelijkse bezoeken aan Ajax.nl brengen de site tevens in de Europese top 10 van populairste Europese voetbalsites. De Nederlandse club betrekt daar de zevende plaats en is de enige Nederlandse site in de top 10.

Maandelijks bezoeken 14,2 miljoen Europeanen websites over sport. Een kleine 15 procent van die bezoekers bezoekt 10 sites van Europese voetbalclubs. Bayern Muenchen staat met maandelijks 342.000 bezoekers, bovenaan in die lijst. De sites van Inter Milaan en Manchester United volgen als nummer 2 en nummer 3 met respectievelijk 326.000 en 273.000 sitebezoekers.

De langst bezochte voetbalsite is die van Inter Milaan. Maandelijks brengen internetters daar gemiddeld 38 minuten door. Olympique Marseille is wat bezoekduur betreft de tweede Europese site met ruim 30 minuten. De webhonken van Real Madrid en en Juventus jagen hun bezoekers na respectievelijk 9’38” en 8’20” al weer weg.

Grootste voetbalsites in Europa

Het Nielsen//NetRatings-rapport: “In Itali?, Spanje, en Frankrijk zijn de nationale sportkranten het meest populair. T-Online Sport is het grootst in Duitsland, terwijl de sportsite van de BBC in Groot Brittani? de markt aanvoert”.

Bron:

http://www.planet.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!