Videomarketing volgens Frans-Anton van Gils (Quadia)

24 oktober 2013, 13:29

“If you can dream it, you can stream it”

“Videomarketing kun je op heel veel verschillende manieren inzetten, videomarketing is veel meer dan alleen een vierkantje met een playknop.” In deze serie video’s delen vijf ervaren video marketeers hun eigen inzichten en kennis. In deze aflevering deelt Frans-Anton van Gils (Quadia) zijn visie op videomarketing en zijn tips om videomarketing effectief in te zetten.

Frans-Anton is business developer online video platform bij Quadia. Hij is specialist op het gebied van online video, marketing en communicatie en altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden en kansen. Hij ziet veel mogelijkheden in de toekomst voor online video op marketing- en communicatiegebied. Quadia is een Hilversumse (online) videoproducent dat een eigen videoplatform biedt.

Videomarketing kun je, volgens Frans-Anton, op heel veel verschillende manieren inzetten, videomarketing is veel meer dan alleen een vierkantje met een playknop. Het gaan om de hele context, wat zit er om de video heen, wat zit er in de video qua gedachte en hoe bereik je die consument en weet je hem te binden.

Met video's kun je hele complexe materie toch begrijpelijk maken. Denk bijvoorbeeld aan pensioenen: op het moment dat je een financiële instelling hebt die uitleg geeft over een pensioen en dat gaat in tekst, dan moet de organisatie zich langs alle kanten indekken dat er geen verkeerde informatie wordt gegeven. Dat resulteert eigenlijk automatisch in lange teksten vol met jargon. Daar kun je heel makkelijk een video naast zetten waarin je in begrijpelijke taal uitlegt wat nou dat product omvat.

De boodschap die hij wil meegeven aan de marketeers van Nederland is: denk eens heel goed na wat je KPI's zijn en de doelen van je video. Wil je groter bereik? Beter informeren van de doelgroep? Wil je meer verkopen? Bij alles past een eigen strategie.

Wil je weten wat de meest succesvolle videocampagne van Frans-Anton was en welke strategieën hij inzet en waar hij op let? Bekijk dan het interview!

Oscar Langerak is directeur van VideoWerkt en ziet dat online video steeds meer wordt ingezet door bedrijven. Online video biedt de mogelijkheid om interactie aan te gaan met klanten en deze op verschillende mobiele devices te bereiken. Het aantal online video kijkers groeit nog steeds. Het aantal video’s wat bekeken wordt via mobiele devices groeit ook nog steeds. Kortom video werkt. Oscar heeft een passie voor het vastleggen van verhalen. Uit de maatschappij, binnen bedrijven of over services of producten. Hij is met VideoWerkt een betrouwbare en snelle partner voor het produceren van video’s en het adviseren en uitvoeren van alle facetten van video marketing; van hosting tot video SEO en social sharing. Wij maken video die werkt! Oscar startte VideoWerkt in 2011 om communicatie te verbeteren door het aanbieden van fraaie, conceptmatige en strategisch verantwoorde online video’s. In 2012 is hij mede-initiatiefnemer van de nieuwe lokale omroep OPEN Rotterdam. Deze omroep heeft per 1 maart 2013 voor 5 jaar de uitzendvergunning.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!