Doorknippen pinpassen ‘klimaatonvriendelijke’ banken (video)

25 juni 2007, 12:37

Met het doorknippen van de pinpassen van ontevreden klanten van ABN Amro, ING en Postbank heeft de actie “Niet met mijn geld” van Milieudefensie het karakter van een harde anticampagne gekregen.

Volgens Milieudefensie zijn banken investeerders in vervuilende industrie, en dat kan natuurlijk niet. Op de site kun je zien wat jouw bank doet aan de klimaatverandering. ABN komt als slechtste uit de bus, Triodos als beste.

De doorknip-actie vond vrijdag plaats voor het hoofdkantoor van ABN Amro aan de Amsterdamse Zuidas. Arme ABN. Ze liggen al zo onder vuur (Lees: I lost my pinpass en Jachtseizoen op ABN-klanten geopend?)

Hieronder is het filmpje te zien, dat sinds eergisteren op YouTube te vinden is (op dit moment al 14 keer bekeken, toe maar).

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

3 Reacties

  Tim Molendijk

  Zucht… ik word ziek van die totaal uit z’n verband gerukte klimaatveranderingshype.


  25 juni 2007 om 13:28
  KJ

  Wat een vreselijk knullige jaren-’70 “Jááááh!” van die knipper. Daar wil je toch niet bijhoren. Ook zo triomfantelijk, gadver!


  25 juni 2007 om 14:12

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!