• Mobile
  wordt gesponsord door

Video-advertentie op i-Telegraaf

Video-advertentie op i-Telegraaf

Video-advertentie op i-TelegraafHad het nog niet eerder gezien; een video-advertentie op i-Telegraaf. Werd (via mijn RSS-reader) verrast door een gezellig melodietje en heb er meteen maar een screendump van gemaakt.

Heeft er al iemand Nederlandse resultaten gezien van dit soort online campagnes?

Update 5 april 2004 (via IJ):

De Telegraaf biedt op zijn site nu ook interactieve video-commercials aan. De eerste flash-video commercial was voor De Telegraaf op Zondag. Het Amstelveense bedrijf Easyconcepts bouwde de bestaande tv-commercial om tot een interactieve web-commercial. De breedband-flash-video is 750 kb. Bezoekers kunnen de commercial stopzetten, verder spelen, opnieuw afspelen en het geluidsvolume regelen. Adverteerders kunnen in “interaction reports” zien hoe lang iemand naar de videocommerical heeft gekeken en op welk tijdstip en hoeveel keer bezoekers op de replayknop hebben geklikt. Telegraaf-demo.

Vodafone heeft onlangs de Pan-Europese videocommercial gelanceerd. Vodafone-demo.

Vorig jaar verschenen in Amerika de eerste online “halve-pagina”-advertenties, nu biedt Washingtonpost.com die ook op de voorpagina aan: de Homepage Marquee. Deze interactive reclame maakt gebruik van het feit dat internetters steeds grotere schermen hebben; een pagina met zo’n advertentie wordt gewoon breder gemaakt, waardoor de basisopmaak nauwelijks geweld wordt aangedaan. Demo Washington Post.


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Hmm .. hij zit ook in je xml / rss feed .. das niet zo fijn voor online aggregators ;)

  http://www.nieuwsupdate.nl/html/weblogs1.php

  geplaatst op
 • Klopt, echter dit zal een steeds groter probleem worden voor RSS-readers. Zoals gezegd werd ik gisteren verrast door streaming video van i-Telegraaf in mijn RSS-reader! Wellicht moeten readers een optie krijgen (of zijn die er al?) om alleen tekst in te lezen.

  geplaatst op
 • Kreeg net volgende persbericht binnen:

  De telegraaf.nl stelt adverteerders in de mogelijkheid de merkbeleving in (reeds geproduceerde) tv/radio commercials te hergebruiken en te combineren met de interactieve mogelijkheden van internet.

  De eerste flash-video commercial in een rectangle formaat is uitgevoerd voor De Telegraaf op Zondag (TOZ). Easyconcepts, specialist op het gebied van rich media, heeft de bestaande TV commercial omgebouwd naar een interactieve videocommercial.

  De breedband versie van de TOZ flash-video comercial* is slechts 750 kb. "Dankzij de polite download/autostreaming technologie van Eyeblaster kunnen wij de flash- video commercial, zonder dat de Telegraaf pagina's trager worden, publiceren. Bezoekers van telegraaf.nl hebben volledige controle over de video commercial. Zo kunnen ze o.a. de commercial stopzetten, verder spelen, opnieuw afspelen en het volume regelen. Verder kunnen we onze adverteerders niet alleen CTR´s leveren maar ook interaction reports zoals hoe lang iemand naar de video commerical heeft gekeken op welk tijdstip en hoeveel keer bezoekers op de replay knop hebben geklikt.", aldus Marcel Udo van De Telegraaf.

  Naast de TOZ commercial heeft Vodafone live!* vorige maand een Pan-Europese video commercial gelanceerd. "Wat ons betreft is het één op één overnemen van tv commercials en die op internet aanbieden pas het begin. Wij zijn momenteel bezig flash-video commercials te ontwikkelen die specifiek voor internet bedoeld zijn.", aldus Danny van der Cingel van Easyconcepts.

  * Klik hier om de Telegraaf op Zondag flash-video commercial te bekijken:
  http://www.easyconcepts.nl/project/telegraaf/telegraaf_demo.htm

  * Klik hier om de Vodafone Live! flash-video commercial te bekijken:
  http://www.easyconcepts.nl/project/vodafone/vodafone.htm

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.