Video-advertentie op i-Telegraaf

31 maart 2004, 13:35

Video-advertentie op i-TelegraafHad het nog niet eerder gezien; een video-advertentie op i-Telegraaf. Werd (via mijn RSS-reader) verrast door een gezellig melodietje en heb er meteen maar een screendump van gemaakt.

Heeft er al iemand Nederlandse resultaten gezien van dit soort online campagnes?

Update 5 april 2004 (via IJ):

De Telegraaf biedt op zijn site nu ook interactieve video-commercials aan. De eerste flash-video commercial was voor De Telegraaf op Zondag. Het Amstelveense bedrijf Easyconcepts bouwde de bestaande tv-commercial om tot een interactieve web-commercial. De breedband-flash-video is 750 kb. Bezoekers kunnen de commercial stopzetten, verder spelen, opnieuw afspelen en het geluidsvolume regelen. Adverteerders kunnen in “interaction reports” zien hoe lang iemand naar de videocommerical heeft gekeken en op welk tijdstip en hoeveel keer bezoekers op de replayknop hebben geklikt. Telegraaf-demo.

Vodafone heeft onlangs de Pan-Europese videocommercial gelanceerd. Vodafone-demo.

Vorig jaar verschenen in Amerika de eerste online “halve-pagina”-advertenties, nu biedt Washingtonpost.com die ook op de voorpagina aan: de Homepage Marquee. Deze interactive reclame maakt gebruik van het feit dat internetters steeds grotere schermen hebben; een pagina met zo’n advertentie wordt gewoon breder gemaakt, waardoor de basisopmaak nauwelijks geweld wordt aangedaan. Demo Washington Post.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

1 Reactie

    media

    Klopt, echter dit zal een steeds groter probleem worden voor RSS-readers. Zoals gezegd werd ik gisteren verrast door streaming video van i-Telegraaf in mijn RSS-reader! Wellicht moeten readers een optie krijgen (of zijn die er al?) om alleen tekst in te lezen.


    1 april 2004 om 07:11

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!