Verkoop digitale camera?s blijft stijgen

16 augustus 2003, 07:02

Vorig jaar zijn in West-Europa acht miljoen digitale camera?s verkocht waarvoor in totaal 3,6 miljard dollar is uitgegeven. Een verdubbeling ten opzichte van het jaar ervoor. Ook voor de komende jaren voorspelt onderzoeksbureau IDC forse groeicijfers.

IDC verwacht dat het aantal verkochte digitale camera?s in 2004 is uitkomt op meer dan 16 miljoen. Aan het einde van 2007 zullen dit naar verwachting meer dan 20 miljoen exemplaren zijn.

Canon leidt de markt van digitale camera?s in 2002 met een marktaandeel van 14,9 procent, gevolgd door Fuji (13 %), Sony (12,7 %), Olympus (11,5 %) en Kodak (8,7 %). Sony is in het rijtje het enige concern zonder foto-achtergrond.

De pc en printermarkt profiteren mee van de populariteit van de digitale camera. In 34 procent van de huishoudens in West-Europa staat momenteel een computer. In 2007 zal dit gegroeid zijn naar meer dan veertig procent.

Bron:

http://www.telegraaf.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!