Vergelijkingssites: wie en wat zit er achter?

Vergelijkingssites: wie en wat zit er achter?
, Upstream
@marcoderksen

Vergelijkingssites: wie en wat zit er achter?In de Geldgids van september 2004 staat een onderzoek van de Consumentenbond naar vergelijkingssites. De bond heeft dertien financiele vergelijkingssites uitvoerig onderzocht. Een goede vergelijkingssite is volgens de Consumentenbond een site die op een objectieve manier producten met elkaar vergelijkt en rekening houdt met opgegeven voorkeuren. De vergelijking zelf moet marktdekkend zijn.

Belangrijkste conclusie is dat veel van de vergelijkingssites niet onafhankelijk zijn en derhalve geen objectief en onafhankelijk advies kunnen geven. Volgens de Consumentenbond hebben slechts vier vergelijkingssites een vergelijking die marktdekkend is en waarbij voldoende rekening gehouden wordt met de voorkeuren van de consument. Drie van deze vier goede sites werken met de vergelijking van Verzekeringssite.

 

 

Welke producten vergelijken de sites?

 

 

 

 

Kenmerken vergelijkingssites

 

 


Bron:
Geldgids, september 2004, p.34-37


DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Dat is allemaal wel leuk, zo'n vergelijking van vergelijkingssites, maar totdat ik een objectieve vergelijking van vergelijkingen van vergelijkingssites heb gezien, neem ik het met een korreltje zout!

    geplaatst op
  • De vergelijkingen die de diverse site gebruiken zijn gebaseerd op het vergelijkingssysteem Rolls wat alléén voor tussenpersonen beschikbaar is. Een koppeling met een website en klaar is Kees!

    Overigens vergelijkt zo'n site alleen de standaard-tarieven van maatschappijen. In de verzekeringsmarkt zit véél meer creativiteit. Bijvoorbeeld door gevolmachtigden (voorbeeld: Verzekeruzelf.nl) of andere partijen die op hun eigen ludieke en creatieve wijze extreem lage premie's weten te realiseren.

    M.a.w. een vergelijkingssite is een goed beginpunt maar daarna zou ik even blijven zoeken.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.