Veel bedrijven ontvangen foute energierekening

19 september 2003, 03:56

Na de liberaliserig van de energiemarkt is het aantal onjuiste energierekeningen voor bedrijven fors toegenomen. Tussen de dertig en veertig procent bevat fouten.

Voor het vrijmaken van de markt was dit ongeveer tien tot vijftien procent. Dat heeft een woordvoerder van de werkgeversorganisatie voor de metaalindustrie FME/CWM donderdag op Radio 1 gezegd.

Volgens hem gaan bedrijven soms voor aanzienlijke bedragen het schip in. Ze kunnen vijf tot tien procent te veel betalen, maar in sommige gevallen gaat het om 500 procent. FME/CWM gaat niet uit van opzet van de energieleveranciers. De gebrekkige overdracht van klant- en meetgegevens tussen meetbedrijven, netbeheerders en leveranciers is volgens de organisatie de oorzaak van de vele foute facturen.

EnergieNed, de brancheorganisatie van energiebedrijven in Nederland, zet vraagtekens bij het genoemde percentage. ‘Wij herkennen het niet’, zei een woordvoerder. Het percentage zou zijn gebaseerd op de ervaringen van twee energieadviseurs. Dat kan je niet van toepassing verklaren op alle 60.000 bedrijven, aldus de woordvoerder van EnergieNed. De energiebedrijven ontkennen niet dat er fouten worden gemaakt bij het opstellen van rekeningen. Ze melden zelf dat ze nog altijd te maken hebben met factureringsachterstanden. EnergieNed waagt zich niet aan een schatting van het aantal foute rekeningen, maar denkt dat het percentage in werkelijkheid veel lager ligt. Volgens de woordvoerder speelt mee dat na de opening van de energiemarkt voor middelgrote bedrijven veel gewerkt is met geschatte meterstanden. ‘Dat corrigeert zich na verloop van tijd vanzelf.’

Bron:

http://www.utilities.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!