Vanaf gisteren staat .nl open voor iedereen

29 januari 2003, 23:24

De nieuwe reglementen en regelingen van SIDN zijn inwerking getreden. Vanaf 10 uur gisterochtend is het voor aanvragers uit de hele wereld, ook voor priv?-personen, mogelijk om een .nl-domeinnaam te registreren.

Gelijk met het nieuwe reglement voor registratie van .nl-domeinnamen, is vanaf vandaag ook de regeling voor .nl-domeinnaamarbitrage van kracht. De arbitrageregeling is in eerste instantie beperkt tot merk- en handelsnaamrecht. Het ligt in de bedoeling om deze regeling verder uit te bouwen. De arbitrageregeling zal van toepassing zijn op alle nieuwe registraties en op mutaties zoals een verhuizing of wijziging van domeinnaamhouder van een .nl-domeinnaam.

De nieuwe reglementen en regelingen zijn vastgesteld naar aanleiding van de aanbevelingen die voortkwamen uit het in 2001 gehouden Domeinnaamdebat. Tijdens dit consultatieproces werd de mening van de Nederlandse internetgemeenschap gevraagd over de toekomst van .nl-domeinnamen. Bij het vaststellen van de nieuwe reglementen en regelingen is eveneens rekening gehouden met de adviezen van de Raad van Deelnemers van SIDN en de overheid.

Zie ook:

Planet Internet biedt consumenten eigendomsrecht bij .nl-naam

Het Net introduceert domeinregistratie voor consumenten

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!