Vacaturesites profiteren van advertentiedip

14 oktober 2003, 08:14

De populariteit van de Nederlandse vacaturesites blijft in sneltreinvaart stijgen, zowel onder adverteerders als onder werkzoekenden.

De twee bekendste vacaturesites van Nederland noteerden in de maand september een recordaantal bezoekers. Zo maakt de Nationale Vacaturebank melding van 1,1 miljoen unieke bezoekers, een stijging van 50 procent ten opzichte van begin dit jaar. Concurrent Monsterboard houdt het op 765.000 bezoekers, hetgeen neerkomt op een stijging van 35 procent in een jaar.

Ook het aantal cv’s dat bezoekers achterlaten, stijgt snel. “Het gaat vreselijk hard, ondanks het feit dat we minder aan marketing uitgeven”, zo stelt Rob Brouwer, managing director van Monsterboard.nl. Inmiddels beschikt de site over 275.000 cv’s. Daarnaast weten ook adverteerders de weg naar het internet steeds beter te vinden.

Inmiddels hebben volgens Monsterboard de gezamenlijke vacaturesites zo’n 10 procent van de totale vacaturemarkt in handen, een stijging van 3 procentpunt in vergelijking met vorig jaar. Het ROA (Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt) becijferde onlangs nog dat het aantal p&o-vacatures in gedrukte media met ongeveer de helft is afgenomen ten opzichte van vorig jaar.

Jan-Peter Cruiming, directeur van de Nationale Vacaturebank, denkt zelfs dat vacatures binnenkort geheel uit de dagbladen zullen verdwijnen. Dit is volgens Cruiming een rechtstreeks gevolg van de economisch mindere tijden.

Bron:

http://www.webwereld.nl

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!