#Vacature: (senior) webanalist bij TUI Nederland

5 augustus 2014, 11:00

Arke.nl is één van de grootste reissites van Nederland. Met Arke.nl spelen ze mee in de ‘Champions League’ en zoeken daarom de beste sterspelers of de meest belovende talentjes. Specialisten op hun vakgebied, maar nog beter presterend in een team. Ben jij zo’n sterspeler of talent, dan biedt Channel Internet binnen TUI Nederland je alle ruimte!

De afdeling Channel Internet is onderdeel van de Channelmanagement organisatie van TUI Nederland. Channelmanagement is verantwoordelijk voor de multi channel distributie en het optimaliseren van de klantbeleving en de conversie binnen de directe verkoopkanalen, Arke.nl, de 120 Arke winkels en de (virtuele) Contact Centers. De afdeling Channel Internet zorgt ervoor dat Arke.nl de beste website is en blijft voor het boeken van pakketreizen. Dit kanaal bestaat uit drie clusters van specialisten: Ontwerp & Functioneel Beheer, Webanalyse en Webdesign & Front end Development.

Ter versterking van het cluster Webanalyse bij Channel Internet, is TUI Nederland per direct op zoek naar een fulltime (Senior) Webanalist.

Vacature

 • In deze functie ben je verantwoordelijk voor het definiëren en meten van de KPI’s t.b.v. websites, campagnes en andere online initiatieven;
 • Je waarborgt de inrichting van het webanalysepakket en bent verantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van analyses van online marketing acties (affiliate programma’s, SEA, bannercampagnes, nieuwsbrieven);
 • Je vertaalt de data uit verschillende bronnen, naar bruikbare informatie en ontwikkelt en onderhoudt de dashboards en standaard rapportages, op basis van de behoeften van de verschillende afdelingen binnen TUI Nederland.
 • Daarnaast verzorg je de analyses en rapportages bij ad-hoc actie en doe je voorstellen met betrekking tot conversieoptimalisatie.
 • Je bent verantwoordelijk voor het initiëren, opzetten, uitvoeren en monitoren van online gebruikers onderzoeken, MVT en AB testen en het correct meten bij de implementatie van nieuwe functionaliteit en/of nieuwe websites;
 • Je test nieuwe versies van de websites op het gebied van webanalyse en werkt samen met de afdeling online marketing en marketing intelligence voor optimalisering van campagnes en product propositie.

Functie-eisen

 • Als (Senior) Webanalist beschik je over een afgeronde HBO/WO opleiding en heb je minimaal 3 jaar relevante werkervaring op het gebied van data-analyse (webanalyse of business intelligence), bij voorkeur in een grote e-commerce omgeving.
 • Je bent analytisch zeer sterk, oplossingsgericht, pro-actief en vernieuwend. Ervaring met de implementatie en inrichting van een webanalysepakket is een pré. Andere sleutelwoorden zijn: gemotiveerd, enthousiast, verantwoordelijkheid en communicatief.

Wat biedt TUI jou?

 • Een baan bij de grootste reisorganisatie van Europa;
 • Een kans om te werken aan de website van het bekendste reismerk van Nederland met honderdduizenden bezoekers per maand: Arke;
 • Een leuk bedrijf met informele sfeer en ruimte voor creativiteit;
 • Je bent een onderdeel van een enthousiast team van webdesigners, webmaster, web analisten, SEO specialist en medewerkers ontwerp & functioneel beheer;
 • TUI Nederland is onderdeel van een internationale groep met veel kennis en informatie;
 • Mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen;
 • 24 vakantiedagen en 8 ADV dagen op fulltime basis;
 • Marktconform salaris;
 • Aantrekkelijke korting op privé vakanties van TUI Nederland.

Solliciteren?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Niklas Maresch, Supervisor Channel Internet, telefoonnummer: 070 326 6220. Solliciteren kan via www.werkenbijtui.nl.

Met 1,5 miljoen vakantiegangers en een omzet van € 1,7 miljard in 2013 is TUI Nederland marktleider in de Nederlandse reisbranche. We voeren de reismerken Arke, Holland International, Kras, ROBINSON, KidsWorldClub, Goed Idee Reizen, Extravacanza, Wedding Unlimited en Lastminute.nl. Daarnaast heeft TUI Nederland haar eigen luchtvaartmaatschappij Arkefly. Het beeldmerk van TUI Nederland is de kenmerkende smile. Naast het feit dat de smile is opgebouwd uit de drie letters T, U en I, komt hij ook terug in onze spirit: More than a smile. TUI Nederland is onderdeel van TUI Travel PLC, met wereldwijd ruim 200 reismerken in 27 landen.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!